Vasárnap Érd Körbe, 30. alkalommal

Vasárnap rendezik a 30. Érd Körbe városkerülő túrát. A kezdeményezés 2002-ben  indult; azóta ezrek vettek részt a programban.

Hasonló tartalmaink:

A 2002-es első Érd Körbe amolyan baráti bringázás volt, azóta ez nem változott, csak a baráti kör bővült. De az jócskán, hiszen az elmúlt években folyamatosan gyarapodott a résztvevők létszáma. A mostani úgy a harmincadik városkerülés, hogy ebbe nem számítanak bele az éjszakai, illetve pataki túrák.

A tavaszi Érd Körbe hagyományosan a Föld napjához kapcsolódik, ám idén a rossz idő miatt a szervezők áthelyezték az április időpontot május 14-ére.

A 10-től 15 óráig tartó városkerülő kerékpáros felvonulást idén is több távban hirdeti meg a szervező Érd Körbe Egyesület. A tíz kilométeres táv szokás szerint a főtértől a Duna-partig, majd onnan a Fő utca-Felső utca szakaszon a Szabadság térig tart, ennek folytatása a harminc kilométeres táv, amellyel egészen Parkvárosig, majd onnan Érdligeten keresztül jutunk vissza a városközpontba. A 60 kilométeres táv a tempós, országúti táv, amely első alkalommal a Sólyom-emlékkör nevet viseli, hiszen a tavaly szeptemberben egy nappal az őszi Érd Körbe előtt tragikus közúti balesetben elhunyt Sólyom Lajosra emlékszik így az Érd Körbe Egyesület.

A résztvevőket bringa-szépségversennyel, kerekesszékes ability-pályával, szlalompályával, kerékpárszervizzel és – az Életfa Csoport szervezésében – kézműves ponttal várják, sőt, aki szeretné, kipróbálhatja Érd lehetséges jövőbeni közbringáját is.

A városkerülő kerékpáros felvonulásról bővebb részleteket itt és itt olvashatnak.

Címkék