AZ EZÜST MÁR BIZTOS!

Tárkányi Gergő hajrában szerzett góljával 1–0-ra nyert az Érdi VSE a III. kerületi TVE vendégeként az NB III Nyugati csoportjának 31. fordulójában, így a második helynél rosszabb helyen már nem végezhet – a hátralévő forduló eredményétől függetlenül.

Hasonló tartalmaink:

Limperger Zsoltnak nélkülöznie kellett az egész tavaszi szezont kihagyó Honti Attila mellett a házi gólkirály, Melczer Vilmost és Csiszár Zoltánt is, helyükre Pallagi Botond és Hegedűs Norbert került.

A mérkőzés elején mi domináltunk, esélyt és levegővételnyi területet sem hagytunk a fővárosiaknak, az első lövésünk Kónya Benjáminé volt, aki húszról lőtt mellé, majd a hazaiak is veszélyeztettek egy beadás után, de a labdára nem érkezett senki. Aztán Koós Gábornak volt egy lapos lövése, de Czirjék hárítani tudott, majd a következő helyzetre a 29. percben került sor, amikor előbb Kertész Ferenc védett, majd az oldalhálót találták telibe.

Aztán az első félidő utolsó negyed órájában Tárkányi Gergő váltotta Kónya Benjámint, s nem sokkal később remekül lépett ki, de Czirjék bravúrral védett. Aztán a 40. percben Kelemen Patrik buktatása után Koós Gábor lőtt a sorfalba, majd a szünet előtt Kenesei Krisztián vette célba a kapunkat, eredménytelenül.

A fordulás után kettőt cserélt a házigazda, majd a Kerület bizonytalan védekezése után kétszer is veszélyeztettünk, de ekkor még nem sikerült bevenni a harmadik kerületiek kapuját. Sőt, akkor sem, amikor az 57. percben Balázsovics Máté lépett ki a védők tengelyéből, de hiába passzolt el parádésan a kapus mellett, a kapufa belső éléről a gólvonal előtt ment ki a labda. Folyamatos nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, végig fölényben játszottunk, és már nagyon érett a vezető találatunk, majd a 80. percben Pallagi Botond baloldali szabadrúgásába csúsztatott bele Tárkányi Gergő, így megszereztük a vezetést.

A 0–1 után a házigazda kétszer is veszélyes volt, de előbb csapatkapitányunk, majd a blokk mentett meg minket a góltól. A hajrában is saját kapujához szögeztük a Kerületet, és miután maradt az 1–0, bebiztosítottuk, hogy a másodiknál rosszabb helyen nem végezhetünk a bajnokságban.

„A III. kerület egy olyan csapat, amely ha komolyan veszi, akkor kellemetlen tud lenni mindenkinek. Az első félidőben komolyan vették, inkább az ő akaratuk érvényesült, aztán a második félidőre rendeztük magunkat. Nekünk voltak lehetőségeink, igaz, hogy nem nagyok, de voltak, nekik meg egyáltalán nem volt, így rászolgáltunk a három pontra. Gratulálok mindenkinek, aki segített a második hely megszerzésében, edzőktől, vezetőktől, szurkolóktól kezdve!” – értékelt Limperger Zsolt.

„Megdolgoztunk a második helyért. Nem fociztak le minket, szinte sehol. Olyan meccseket veszítettünk el, ahol nekünk kellett volna nyernünk. Talán egy kivétel volt, a Kaposvár, ahol mégis mi hoztuk el a három pontot, de ott is óriásit küzdöttek a fiúk. Általában mi dominálunk, ennek is köszönhető a második hely, illetve minimum a második hely.” – tette hozzá vezetőedzőnk.

NB III, Nyugati csoport, 31. forduló
III. ker. TVE–Érdi VSE 0–1 (0–0)
III. kerületi TVE Sporttelep, 450 néző. V: Pillók Ádám
III. ker: Czirjék – Pálfalvi, Domokos, Kis Balázs, Madarász – Móczó, Gálfi, Szkunc – Szilágyi M., Kenesei, Bartha.
Szakmai igazgató: Tóth András

Érdi VSE: Kertész F. – Gyurácz B. (Ország, 81.), Bozsoki, Hegedűs N., Pintér N. – Koós (Ebedli, 90.), Kónya (Tárkányi, 33.), Pallagi – Balázsovics, Kelemen P., Németh G. V.
Edző: Limperger Zsolt
Gólszerző: Tárkányi (80.)

Címkék