Ingyenes kerékpáros gyorsszerviz

Hat, úgynevezett bringapontot helyeztek ki Érd különböző létesítményeiben. Az ÉRD Arénában, a Polgárok Házában, az Intersparban, a Köleses Sörözőben, a Szieszta Caféban, illetve a Gyros Maniában megtalálható dobozokhoz tartozó kulcsokat az ott dolgozóktól lehet elkérni, ha bajba kerültünk a nyeregbe ülve.

Hasonló tartalmaink:

A bringapontok lényege, hogy bárki, akinek kisebb problémája van kerékpárjával, az a dobozokban található szerszámok és kellékek segítségével gyorsszervizben kijavíthatja a sérülést. „Az a célja, hogy az érdi kerékpáros közösséget kiszolgáljuk, illetve szerettünk volna egy olyan lehetőséget adni, hogy ha bajba kerülnek Érden, akkor azt meg tudják javítani, ne kelljen egy kerékpárszervizt keresniük” – mondta Riebel Zsófia.

A Fidelitas Érdi Csoportjának elnöke megjegyezte, a bringapontok civil támogatásokkal valósultak meg félmillió forintból, de a jövőben szeretnék bővíteni az állomásokat, s ehhez javaslatokat várnak az fidelitaserd@gmail.com e-mail címre.

Az ötletgazda, Vágó-Szincsák Sára is többször került olyan helyzetbe, hogy egy-egy defekt miatt haza kellett tolnia kétkerekűjét. A birngapontokban nyomásmérős műhelypumpák, defektjavításhoz foltok, a gumikülsőt segítő leszedők, egy teljes javítószett, marokkulcs-készlet, csavarhúzók, illetve villáskulcsok, valamint néhány matrica is megtalálható, mutatta be a doboz tartalmát a Fidelitas Érdi Csoportjának alelnöke, Vágó-Szincsák Sára.

Címkék