Álljunk ki Magyarországért!

A bevándorlás, a rezsicsökkentés eredményeinek megvédése, a fizetett aktivistacsoportok átláthatósága, és az adópolitika – e kérdésekről beszélt Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteki érdi lakossági fórumán, ahol arra kérte az érdieket, küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket, hiszen e válaszokból áll majd össze a nemzet véleménye, ez adja majd az ország érdekérvényesítő képességét.

Hasonló tartalmaink:

A nemzeti konzultációban olyan kérdésekről kérjük ki a magyar emberek véleményét, amelyek hosszú távra határozzák meg az ország sorsát – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteki, érdi lakossági fórumán. A Szepes Gyula Művelődési Központban tartott, telt házas rendezvényen a politikus hangsúlyozta: kiemelten fontosnak tartják, hogy a kormányzás az emberek véleményén alapuljon.

IMG_0359

– A választások során az emberek véleményt alkotnak a kormány politikájáról, de vannak olyan esetek, amikor erre nincs lehetőség, mert bizonyos kérdések akkor még nem voltak jelen a politikai életben. Ilyen a bevándorlás kérdése. Támadás alatt áll Magyarország, hiszen vannak olyan erők, amelyek azt szeretnék, hogy Magyarország az EU területére engedjen be illegális bevándorlókat. Ez ellen a leghatározottabban fel kell lépni. Ki kell tartanunk a magyar emberek érdeke és véleménye mellett – mondta az államtitkár, hozzátéve: ilyen a rezsicsökkentés kérdése is.

– Meg kell védenünk a rezsicsökkentés eredményeit, hiszen Brüsszelből azt szeretnék, hogy töröljük el azt az árplafont, amelyet Magyarország megalkotott, és tegyük ismét szabadárassá az energiaárakat.
Ilyen a fizetett aktivistacsoportok kérdése is: a világ minden táján, az Amerikai Egyesült Államokban is foglalkoznak ezzel a kérdéssel, ahogy az EU-ban is. Az Európai Unió egyik bizottsága hozott egy határozatot, javaslatot téve az unió számára, miszerint a külföldi, illetve pénzügyi befolyás alatt álló szervezeteket pénzügyileg átláthatóvá kell tenni, bizonyos összeghatár felett vagyonnyilatkozatot kell tenniük a csoportok vezetőinek, sőt, be kell számolniuk arról is, hogy milyen uniós képviselőkkel tárgyaltak, és milyen témában. Ehhez képest mi, magyarok, csak annyit szeretnénk, hogy pénzügyileg e szervezetek teljes egészében átláthatóvá váljanak, legyen teljesen világos, kinek az érdekében járnak el és kit képviselnek – jegyezte meg Tuzson Bence, hangsúlyozva: ezeket az aktivistacsoportokat nem szabad összekeverni azzal az ötvenezer civil szervezettel, amely valóban komoly civil munkát végez.

IMG_0251

– Az adópolitika kérdése is kiemelten fontos. A magyar munkahelyteremtés, az az eredmény, hogy 12 százalékról 4,5 százalékra sikerült csökkenteni Magyarországon a munkanélküliséget, jórészt az adó- és a kitartó munkahelyteremtési politikának köszönhető. Ha az adópolitikát elvonják Magyarországtól, és nem mi határozhatjuk meg, hogy milyen adórendszerünk, gazdaságpolitikánk legyen, akkor a magyar gazdaság, a munkahelyteremtés eredményeit, és azt, hogy egyre jobban megérje dolgozni, azaz nőjenek a bérek, nem fogjuk tudni folytatni. Erről szól a nemzeti konzultáció – hangsúlyozta az államtitkár, aki elmondta azt is: a Fidesz-frakció kérésére a kormány a hónap végéig meghosszabbította a beküldési határidőt.

Május 19-éig több mint másfél millió ember küldte vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet. Tuzson Bence arra kérte az érdieket, küldjék vissza a kérdőíveket, hiszen ezekből áll össze egy nemzet véleménye, és ebből fog összeállni az ország érdekérvényesítő képessége, tehát minden magyar ember véleménye számít. A kormány politikája csak akkor lehet sikeres, ha az emberek véleményére alapul – jegyezte meg.

– Fontosnak tartjuk, hogy Magyarország ne változzon meg, hanem ugyanolyan Magyarország legyen, mint amilyet a szüleinktől kaptunk, és amit a gyerekeinknek fogunk továbbadni. Sok minden változik, de az értékekre alapozva, a magyar emberekre alapozva, mégiscsak ugyanannak az országnak kell lennie. Ezért fontos, hogy a lehető legtöbb ember töltse ki a nemzeti konzultációs kérdőívet – hangsúlyozta.

IMG_0072

Tuzson Bence a lakossági fórumon gratulált T. Mészáros András polgármesternek, hogy olyan megállapodást tudtak kötni a kormánnyal, amely hosszú távon garantálja Érd fejlődését, hiszen a városba érkező negyvenmilliárd forint komoly összeg, és ki fogja emelni a várost Pest megye települései közül.

Az est házigazdája, dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője a lakossági fórumon azt hangsúlyozta, hogy fontos megvédeni a saját erőből elért hazai eredményeket.

– Míg 2010-ben ugyanúgy álltunk gazdasági mutatók tekintetében, mint Görögország, addig ma Magyarország egészen más képet mutat. Görögországban általános sztrájk van, nyugdíjcsökkentés és adóemelés. Ez is tét, sok más egyéb mellett. Velünk is ezt akarták tenni. Hogy ez ne következzen be, álljuk ki Magyarországért  – zárta szavait az energiaügyért felelős államtitkár.

IMG_0103

 (Fotók: Boros Sándor)

Címkék