Az érdi csapat is továbbjutott a Kodály döntőbe

Két napon át több mint másfél száz vendége volt az érdi Kőrösi Iskolának, amely nemcsak kiírója volt az Országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőnek, hanem a városi fordulót követően, a regionális középdöntő szervezését is felvállalta, amelyen huszonnégy megyei jogú város győztes csapatai mérték össze felkészültségüket. A júniusi döntőbe hat csapat jutott tovább, akik a végső helyezésért a júniusi döntőben küzdenek majd.

Hasonló tartalmaink:

Dr. Bács István (Fidesz-KDNP), Érd alpolgármestere az elődöntő résztvevőit üdvözölve kifejtette: büszkeséggel tölti el, hogy Érd Megyei Jogú Város és az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola kezdeményezőként és szervezőként, ismét olyan kulturális esemény főszereplőjévé vált, amely nemcsak városunkban, de az egész országban hírét viszi a nagyszerű ténynek: Érd lassan a kultúra városává válik! A Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedő az egész ország diáktársadalmát aktivizáló verseny, amely egyedülálló a Kodály-emlékév rendezvényeinek sorában – fűzte hozzá az alpolgármester kiemelve, hogy a zene közös nyelvet teremet, mert olyan nyelven szól az életről, amelyet mindenki ért, de legalábbis átérez.

A kétnapos versenyt követően, az elért pontszámok alapján Eger, Érd, Kecskemét, Nyíregyháza, Salgótarján és Szolnok csapata jutott a döntőbe, amelyet június 11-én a fővárosi Művészetek Palotájában rendeznek meg.

Címkék