Köszönjük, Szveti!

Az Alba Fehérvár KC–ÉRD (31–35) mérkőzésen lépett utoljára pályára Gridnyeva Szvetlana, az ÉRD hetesölő kapusa.

Hasonló tartalmaink:

Ahhoz képest, hogy egyik félnek sem volt tétje a bajnokság utolsó meccsének, Deli Rita és Szabó Edina együttese egymásnak feszült, az első percekben még a hazaiak vezettek egy-két góllal, de a nyolcadik perctől beérte az ÉRD a Fehérvárt. Ezután már nem volt megállás, a két csapat nagy iramban folytatta, s a szünetre úgy ment egy góllal (18–17) a házigazda, hogy Janurik Kinga kilenc védéssel zárt, a túloldalon pedig Herr Orsolya és Sipeki Flóra összesen négyszer hárított.

A fordulás után viszont „nem jött ki” a házigazda az öltözőből, 18–17 után egy 10–1-es szériával megfordította és eldöntötte a meccset az ÉRD. A hajrá pedig formalitássá avanzsálódott. Az FKC tartani tudta a lépést, de maradt a közte hét egészen az utolsó négy percig, amikor Szabó Edina sort cserélt. Deli Ritáék még kozmetikázni tudtak, de az ÉRD így is simán, három góllal győzött.

Az utolsó percekben a vendégek kapuját a búcsúzó Gridnyeva Szvetlana védte.

– Nagyon örülünk a harmadik helynek. Elérte a csapat a célkitűzését. Az utolsó mérkőzésre elég feszült hangulatban készültünk, nagy volt a nyomás a játékosokon, annak ellenére, hogy nem volt tétje. Azt hiszem, megértették a feladatot. Egy nagyon sportszerű mérkőzésen a meccs nagy részében remek teljesítménnyel nyerték meg ezt a mérkőzést. A másik, amiről szólt ez a meccs és sok érzelem volt benne, az az, hogy a szezon végén vannak, akik más csapatban folytatják. A legvégére hagytam a mi kincsünket, évek óta nem csak a kapuban, hanem emberileg is. Szveti a mai nappal abbahagyta profi pályafutását, bár nem kell elkiabálni, de ezt az alkalmat is megragadom, hogy elmondjam, mennyire nagyra becsüljük őt, köszönünk neki mindent – mondta Szabó Edina.

– Gratulálunk az ÉRD-nek, nem csak a bronzéremhez, hanem a mai meccshez is. Hazai pályán szerettük volna ezt a sok érzelmet, munkát és a hosszú szezont kivinni a pályára. Volt egy-két játékos, aki túlfűtött hangulatban játszott, hiszen van, aki befejezi pályafutását. Kinél jobban, kinél kevésbé sikerült ezt kezelni. Az első félidőben egy nagyon magas színvonalú mérkőzést játszottunk. Sajnos, a szezonunkat jellemzi, a második félidő első öt perce megmutatta, mennyire szét tud esni a játékunk, a koncentrációnk. Tudtuk, hogy lassítanunk kell a játékot, hogy az ÉRD legnagyobb fegyverét, a lerohanást vissza tudjuk szorítani, ehhez képest gyorsan lőttük el a labdákat, az ÉRD csinált egy tíz egyes szériát és megnyerte a mérkőzést. Onnantól kezdve próbáltunk a gólkülönbségen javítani és a közönséget kiszolgálni. A szezont lezártuk – nyilatkozta Deli Rita.

– Örülök, hogy nyertünk. Ma nem tudtam teljesíteni. Nagyon akartam, de nem sikerült. Nem baj, örülök a győzelemnek. Nagyon sok boldogságot kaptam a csapattársaimtól, vezetőségtől, jól éreztem magam. Nagyon szép évek voltak. Szeretem ezt a csapatot – mondta az utolsó meccsén pályára lépő, 43 éves Gridnyeva Szvetlana, aki többek között két és három évvel ezelőtt is bronzérmet nyert a csapatnak, a Dunaújváros elleni büntetőpárbajban.

K&H női kézilabda liga, 26. (utolsó) forduló
Alba Fehérvár KC–ÉRD 32–35 (18–17)
Székesfehérvár, 700
néző. V: Dobrovits, Tájok

FKC: Herr O. – Kazai 2, BANDELIER 6, ISHITATE 1, Mayer 1, LAVKO 13 (8), Májer 2
Csere: Sipeki (kapus), Mendy 2, Pelczéder 1, Djordjievszka 2, Tilinger 1, B. Klikovac 1, Hajduch, Rideg.
Edző: Deli Rita
ÉRD: JANURIK – KRPEZS 10 (5), M. GONZÁLEZ 7, A. BULATOVICS 6, KISFALUDY 3, Klivinyi 3, Fekete B. 2
Csere: Gridnyeva (kapus), SIGNATÉ 3, Kiss N., Szabó L., Barján, Gulyás, Araújo.
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása: 4. perc: 3–1. 7. p.: 5–5. 18. p.: 9–12. 25. p.: 15–15. 41. p.: 19–27. 49. p.: 24–31. 56. p.: 28–35.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/8, ill. 5/5

Címkék