Győri és veszprémi sikerek

Az ÉRD Arénában rendezték a Megyei Jogú Városok Szivacskézilabda tornáját az U9-es korosztály számára.

Hasonló tartalmaink:

A kétnapos versenyen mind a fiúknál, mind a lányoknál nyolc-nyolc csapat küzdött a minél előkelőbb helyezésért. A házigazdák a nemrég alapított Kézilabda Utánpótlás Klubbal (KUK) indultak el az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és a Kőrösi Kölyök DSE által közösen szervezett viadalon, amelyet azért is tartottak Érden, hogy az iskola fennállásának hetvenedik évfordulóját ünnepeljék.

0612_szivacskezi_2

Ami a résztvevőket illeti, mindkét nemnél két négyes csoportban zajlott az első nap, amely után kialakultak a helyosztók. A fiúknál a KUK hetedik helyen végzett, miután a VSE Dunakeszit fölényesen legyőzte. Mivel a verseny lényege, hogy a fiatal sportolópalánták megszeressék a sportágat, ezért a torna nevével ellentétben nem csak megyei jogú városok csapatai vettek részt, épp ezért Dunakeszi két csapata mellett Várpalota, Martonvásár és Tata is adott egy-egy gárdát. Ezentúl Érdről és Pécsről a fiúk, Dunaújvárosból, Győrből, Kispestről, Szombathelyről a lányok szerepeltek. Székesfehérvárról az Alba Regia és az Alba Fehérvár érkezett, míg Veszprémet az Éles KISE egy fiú és egy lány együttes, valamint utóbbinál a Bajnok DSE is képviselte. Kijelenthető, hogy a fiúknál és a lányoknál is papírforma eredmény született, hiszen előbbinél a veszprémi Éles József Kézilabda Iskola és Sportegyesület a Pécset, a lányoknál a Győri Audi ETO KC a Szombathelyi KKA-t legyőzve szerezte meg az aranyérmet.

A veszprémieknél olyan gyermekek is játszottak, mint Eklemovic Márkó, akinek édesapja, Nikola jelenleg a Telekom Veszprém sportigazgatójaként dolgozik, korábban a szerb és a magyar válogatottat is erősítette a Szeged és a bakonyiak mellett. „Eleinte fociztam, egyedül kezdtem el, aztán a kézilabdát választottam.” – mondta Márkó, aki a temérdek tehetséges csapattársa közül is kimagaslik képességeivel. – Nagyon tetszett ez a torna, minden meccsünket megnyertük, szóval jó volt. A passzokban sokat fejlődtem, de például pár cselt apukám még mutatott.” – tette hozzá.

„Öröm a szemeimnek látni ezt a sok ügyes gyereket. Vannak olyan csapatok, amelyek elsős koruk óta együtt játszanak. Ennek a játéknak legfontosabb elemei, azok az alapok, amiket meg kell tudni tanulni: labdaátadások, átemelések, kapura lövések. Ezeket az itteni gyerekek már készség szinten tudják. Mondhatjuk, hogy ők már kész játékosok. Így az edzők dolga, hogy erre rápakolják a fizikai képzést és továbbra is a technikát.” – mondta Firnicz József, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola testnevelője, a torna szervezője.

Végeredmény:
Fiúk:
1. Éles József Kézilabda Iskola Sportegyesület
2. Pécsi-Sport Nonprofit Kft.
3. Kőkúti Sasok DSE
4. Várpalotai Bányász SK
5. Martonvásár
6. Alba Regia KSE
7. Kézilabda Utánpótlás Klub Érd
8. VS Dunakeszi

Résztvevő csapatok legügyesebb játékosai:
Éles József Kézilabda Iskola Sportegyesület: Tombor Kristóf
Pécsi-Sport Nonprofit Kft.: Francisc Dániel
Kőkúti Sasok Diáksport Egyesület: Vámosi Máté
Várpalotai Bányász Sportkör: Patonai Ákos
Martonvásár: Kerényi Kristóf
Alba Regia Kézilabda Sportegyesület: Tolnai Gellért
Kézilabda Utánpótlás Klub Érd: Varga Bálint
Városi Sportegyesület Dunakeszi: Simkó Máté

Lányok:
1. Győri Audi ETO KC
2. Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia
3. Kispest Női Kézilabda Klub
4. Bajnok Diáksport Egyesület Veszprém
5. Alba Fehérvár Kézilabda Club
6. Éles József Kézilabda Iskola Sportegyesület
7. Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Résztvevő csapatok legügyesebb játékosai:
Győri Audi ETO KC: Vajda Luca
Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia: Bozsodi Eszter
Kispest Női Kézilabda Klub: Dudás Éva
Bajnok Diáksport Egyesület Veszprém: Göde Petra
Alba Fehérvár Kézilabda Club: Szombati Katalin
Éles József Kézilabda Iskola Sportegyesület: Fazekas Virág
Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia: Ecsődi Amanda

Címkék