Ma is szükség van hősökre és példaképekre

Ünnepi megemlékezést tartottak Tárnokon az I. világháborús emlékmű felállításának 90. évfordulója alkalmából. A rendezvény díszvendége dr. Aradszki András, térségünk országgyűlési képviselője volt, aki beszédében hangsúlyozta: példaképekre, hősökre ma is szüksége van a hazának. A jelen újra veszélyeket hordoz magában – emelte ki.

Hasonló tartalmaink:

Az emlékezés, a hősök előtti tiszteletadás fontosságára hívta fel a figyelmet dr. Aradszki András, térségünk országgyűlési képviselője a tárnoki I. világháborús emlékmű felállításának 90. évfordulója alkalmából tartott június 12-i ünnepi megemlékezésen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Szembe kell néznünk a jelennel, ami újra veszélyeket hordoz magában, újra az anyaföldet veszélyezteti, fenyegeti. Újra van okunk arra, hogy erőt és hitet merítsünk a mártírok véréből, hogy ezt a földet meg tudjuk védeni. Ezért is fontos, hogy ilyen emlékművek álljanak, és hogy megkoszorúzzuk őket, ilyen módon szerzünk önbecsülést, és orvosoljuk a múlt hibáit. Volt időszak, amikor ezek a hősök méltatlanul elhallgatott hősök voltak, akiknek áldozatát nem feledhetjük, és hálát kell nekik adnunk, példáikból pedig erőt merítenünk. Áldozatokra, példaképekre, a hősökre ma is szüksége van e hazának – hangsúlyozta a politikus, aki Isten segítségét kérte abban, hogy utódaink is emlékezzenek a tárnoki hősökre, akik az I. világháborúban életüket adták a hazáért.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az ünnepi megemlékezésen Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere felidézte az emlékmű felépítésének történetét. Az 1927. június 12-én leleplezett obeliszket a nagyközség önkormányzata az elmúlt esztendőkben teljes egészében felújította, és a legújabb kutatásoknak köszönhetően az eredeti nevek mellé újabb áldozatoké is felkerült. Így az obeliszk most 105 tárnoki hősi halottnak állít emléket.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A megemlékezésen közreműködött Szegedi Zsuzsanna – aki Gyóni Géza Csak egy éjszakára… című versét szavalta el –, illetve az Andreetti Károly Általános és Művészeti Iskola tanulói.

Címkék