Címet védenek?

Vasárnap indul el Barócsai Petra, Milák Kristóf és az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. mesteredzője, Selmeci Attila a jövő szerdától vasárnapig Izraelben rendezett ifjúsági-Európa-bajnokságra. Ezúttal a tavalyi, hódmezővásárhelyi viadalon váltóban aranyérmes, 100 pillangón ezüstérmes Barócsai Petrát kérdeztük.

Hasonló tartalmaink:

– Elég hosszú volt a felkészülés. Nyomtuk végig, úgyhogy már elég fáradt vagyok. Jót fog tenni ez a pár nap kevesebb edzéssel – mondta Barócsai Petra, utalva arra, hogy legutóbb karácsonykor volt néhány nap pihenőjük, azóta megállás nélkül, napi szinten edzenek, edzőtáboroznak, utaznak, versenyeznek.

– Az ifi országos bajnokságon a pontszerzés és az érem volt a cél, az elég jól sikerült és időben is elég jókat úsztam, úgyhogy remélem, az Eb-n sem lesz gond – jegyezte meg szokásos mosollyal az arcán a tavalyi hódmezővásárhelyi ifjúsági kontinensviadalon a 4×200 méteres női gyorsváltó tagjaként aranyérmes, 100 méter pillangón ezüstérmes érdi úszó.

– A debreceni felnőtt országos bajnokságig volt egy hosszú felkészülés, utána visszavettünk, azóta tartott egy második szakasz, itt lesz az utolsó. Izraelben úszok 400 gyorsot, 100 pillangót, illetve 200 gyorsra vagyok még beírva, de az ott fog eldőlni, hogy mit úszok. Valószínűbb, hogy 100 pillangó lesz, és a 4×200-as gyorsváltóban biztosan – fogalmazott a még mindig csak tizenhat éves úszónő.

– Döntőt mindenképp szeretnék. Remélem, hogy pillangón tudom hozni a tavalyi teljesítményt valamint, és ismét tudunk nyerni a váltóval. 400 gyorson egyéni csúcs kell ahhoz, hogy döntőt tudjak úszni, 100 pillangón a tavalyi eredménnyel döntőt biztos lehet úszni, de hogy dobogó? Az jó kérdés. A váltó ismét erős, bármi lehet – tette hozzá.

Az ifi-Eb-t követően  Barócsai Petra sem vonulhat pihenőre – remélhetőleg –, hiszen a kontinensviadalon elért eredmény függvényében indulhat az augusztusi, indianapolisi ifi-világbajnokságon is.

– Reméljük, hogy nagyon jól sikerül az Európa-bajnokság, utána lesz két kőkemény edzőtáborunk és máris itt van az augusztus és indulunk Amerikába – fogalmazott.

Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. háromtagú kontingense, Barócsai Petra, Milák Kristóf és edzőjük, Selmeci Attila vasárnap kel útra, az izraeli Netanya városába, ahol július 28-án kezdődik a korosztályos Európa-bajnokság, mely július 2-ig tart. Ezt követően a csapat július 3-án érkezik haza, de nem marad sokáig, hiszen 6-án már indulnak Egerbe edzőtáborozni.

Címkék