Milák kisujjból kirázza az ifi-Eb-t?

Két számban is vezeti a világranglistát, de ez nem jelenti azt, hogy ő is nyer. Milák Kristóf 50, 100 és 200 pillangón, valamint 200 gyorson is indul(hat) a jövő szerdán startoló izraeli ifi-Európa-bajnokságon, de nem ez lesz a fő versenye. Júliusban a felnőttek, augusztusban az ifik világbajnokságán kell bizonyítania.

Hasonló tartalmaink:

– A fáradtság érthető, hiszen annyira nem leszek rákönnyítve az ifi-Eb-re, de azért szerintem jól fog menni – kezdte a debreceni felnőtt országos bajnokságon 100 m pillangón arany-, 200 m pillangón ezüstérmes Milák Kristóf, aki tavaly, a Hódmezővásárhelyen rendezett korosztályos viadalon utóbbi számot megnyerte.

– 50, 100 és 200 pillangón fogok versenyezni, és még pluszba elvállaltam, ha úgy alakul egy 200 gyorsot. De ez csak ott fog eldőlni, hogy 100 pille vagy 200 gyors. Első nap rögtön az 50 pillével fogok kezdeni, de ezt csak bemelegítésnek szánom a 200 pilléhez. A 100 pillangó és a 200 gyors között pedig el fog dőlni, hogy s mind, mert mindkét számban vezetem a ranglistát – mondta Milák Kristóf.

– Tisztában vagyok azzal, hogy jelenleg a ranglista elején vagyok, nem jelenti azt, hogy én is nyerek. Bárki jöhet, ugyanúgy, ahogy én tavaly ilyenkor. Egy nálam fiatalabb berobbanhat és akár meg is nyerheti. A debreceni egy olyan verseny volt, ahol meg tudtam mutatni, hol tartok és hogyan várjanak engem a világversenyeken– jegyezte meg.

Nem is oly rég Milák Kristóf még azt mondta, hogy az ifi-Eb-t kisujjból kirázza, utalva arra, hogy neki ez lesz a legkevésbé fő versenye a nyáron, mivel júliusban a felnőtt világbajnokságon 100 pillén, illetve a 4×200 méteres férfi gyorsváltó tagjaként is rajtkőre áll Budapesten, majd augusztusban az Egyesült Államokbeli ifjúsági-világbajnokságon is érdekelt lesz.

– Még nem ígérek semmit előre, de remélem, ugyanolyan jól tudok teljesíteni ezeken a versenyeken, mint egy debreceni ob-n – fűzte hozzá.

Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. háromtagú kontingense, Barócsai Petra, Milák Kristóf és edzőjük, Selmeci Attila vasárnap kel útra, az izraeli Netanya városába, ahol július 28-án kezdődik a korosztályos Európa-bajnokság és július 2-ig tart. Ezt követően a csapat július 3-án érkezik haza, de nem marad sokáig Érden, hiszen 6-án már Egerben edzőtáboroznak.

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Címkék