Elismerés az érdi polgárőröknek

A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát adományozta Pintér Sándor belügyminiszter és Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke az Érdi Városi Polgárőr Egyesületnek szombaton, a XXIII. Országos Polgárőr Napon Nyíregyházán.

Hasonló tartalmaink:

A rendezvényen több mint ötezren vettek részt, az ország minden területéről. Az érdi szervezetet 27-en képviselték, köztük Macsotay Tibor elnök, aki tudósítónknak úgy fogalmazott: a díjjal az egyesület tizenkét évi kemény munkáját, illetve ez idő alatt elért eredményeit ismerték el.

– Köszönet illeti Mihály István dandártábornokot, aki segítette indulásunkat 2005-ben. Köszönjük Érd városának azt az anyagi és erkölcsi támogatást, ami lehetővé tette, hogy a munkánkat magas színvonalon végezhessük, és külön köszönet T. Mészáros András polgármesternek, hogy tíz éve rendületlenül támogatja egyesületünket – tette hozzá Macsotay Tibor, a többszörösen kitüntetett egyesület elnöke.

19424401_1604273006272932_4987507164392519863_n

Macsotay Tibor és Pintér Sándor (Forrás: Facebook)

 

Pintér Sándor belügyminiszter a rendezvényen azt hangsúlyozta: az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként. Mint mondta, polgárőrök szabadidejüket áldozzák fel a települések biztonságáért, egyebek közt vigyáznak a gyermekekre és részt vesznek a határvédelemben.

Pintér Sándor elmondta azt is, hogy az idei és a jövő évi költségvetésben a kormány több mint 1 milliárd forintot biztosít az Országos Polgárőr Szövetségnek, ami ötszöröse a 2010-es összegnek. A támogatásból különböző eszközöket, egyebek mellett láthatósági mellényeket, járműveket vásárolhatnak. Ezen kívül a Belügyminisztérium előterjesztésében több olyan törvénymódosítást szavazott meg a parlament, amely a polgárőrök tevékenységét támogatja.
Jelenleg több mint kétezer Polgárőr Egyesület van az országban, 61 ezer taggal. A létszám évről-évre egyre nagyobb számban bővül, csak tavaly ötezren csatlakoztak az egyesületekhez, kampány és toborzás nélkül – áll az MTI tudósításában.

(Kép: polgarorok.hu)

Címkék