Egymilliárdról már határoztak

Juniálist tartott pénteken az Időseket Ellátó Központ. A hangulatos rendezvény vendége volt T. Mészáros András polgármester, aki a Topoly utcai koncentrált szociális intézmény építkezésével kapcsolatos legújabb fejleményekről is beszámolt.

Hasonló tartalmaink:

T. Mészáros András elmondta:  a Magyar Közlönyben megjelent a kormányhatározat az egymilliárd forintos VEKOP-támogatás biztosításáról. Ehhez jön még 2,2 milliárd forint a Modern Városok Program keretében, és már csak egy aláírás hiányzik ahhoz, hogy ez a forrás is meglegyen. Mint hozzátette: a közbeszerzési eljárást már elindította a város, és 2018 végére várhatóan megépül majd az ingatlan, amelyben nemcsak az idősotthon és az Idősek Klubja, hanem a családok átmeneti otthona és a hajléktalan-ellátás is helyet kap majd.

A juniálist nem a Topoly utcai, átalakítás és kibővítés előtt álló épületben, hanem az idősek nappali ellátását biztosító, Jázmin utcai ház kertjében tartották, ahol családias hangulatban ünnepelhettek az Idősek Klubjába járók, valamint az idősotthonból érkezők és családtagjaik, akiket szintén szívesen láttak erre az alkalomra.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Érsek Sándorné, az Időseket Ellátó Központ vezetője elmondta, a szépkorúaknak nagyon fontosak ezek a programok, hiszen a fiatalságukat idézik vissza. Ahogy az egyik idős hölgy fogalmazott: jó kimozdulni, elbeszélgetni a többiekkel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mindezt zeneszó mellett, hiszen a juniálison – ahogy azt már megszokhattuk – Rozbora András és zenekara húzta a talpalávalót. Madarász Katalin is énekelt, sőt, harmonikázott is az időseknek, őt Makai József kísérte hegedűn, Sall Margit pedig verseket mondott. Az Idősek Klubjának tagjaiból alakult Jázmin kör tagjai is énekeltek társaiknak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Harapnivalókban sem volt hiány: pogácsa, üdítők és helyben, a szabadban főzött bográcsgulyás várta az időseket, akik közül többen már készülnek a nyárvégi lecsófőző fesztiválra, amit az Idősügyi Tanács szervez a szépkorúaknak augusztus 23-án.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Címkék