Megújult a buszmegálló

Tízmillió forintból felújították a Rekettye utcai buszmegállót Parkvárosban. A Bem tér felé vezető oldalon található megállóban és környékén végzett munkálatok körülbelül egy hónapot vettek igénybe; péntektől már használhatják a buszok és az utazóközönség is.  

Hasonló tartalmaink:

A környéken élők korábban jelezték az önkormányzatnak, hogy a buszmegálló egyre rosszabb állapotban van, sem a járművek, sem a várakozók nem tudják biztonságosan használni. Csak a teljes felújítás jöhetett szóba; mint dr. Veres Judit Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő az Érd TV-nek elmondta, a régi megállót teljes egészében le kellett bontani. Az új megálló, valamint a hozzá tartozó járda egy hónap alatt készült el, és pénteken a lakosság már használatba is vehette.

A munkálatokat a város finanszírozta és az ÉKFI végezte el. Megújult a váró, a buszöblöt térkővel alakították ki és a korábban megsüllyedt, balesetveszélyes járdát is megújították. A terület önkormányzati képviselője bízik a folytatásban: a másik oldalon a buszmegálló rendben van, ott leginkább járdára lenne szükség.

A választókerület más részein hamarosan újabb munkálatok kezdődnek: mint dr. Veres Judit elmondta, várják a Törökbálinti út teljes megújítását, illetve a Szövő-Folyondár-Törökbálinti úti és Felsővölgyi-Törökbálinti úti csomópontok kiépítését. Előbbi valószínűleg lámpás lesz, utóbbi pedig körforgalom – tette hozzá a képviselő.

Címkék