Ritka elismerés Lukin-növendékeknek

A tanév végére is jutott elismerés az ország egyik legrangosabb, Ádám Jenőről elnevezett dalversenyén, a Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola énekeseinek.

Hasonló tartalmaink:

A dalversenyt három évenként rendezik meg Szolnokon, az idei volt a kilencedik. A tanévet záró programnak, éppen az adja a rangot, hogy itt csak ilyen ritkán mérethetik meg tehetségüket, az ország zeneiskoláiban magánéneket tanuló növendékek.

Az érdi Lukinból ketten indultak a dalversenyen: Majoros Csenge és Petrás Mátyás, akiket Rostás Zoltán zongoraművész-tanár kísért. A kitartó művészi munkának és a szorgalomnak köszönhetően szép eredményt értek el Schubert, Mozart, Kodály, Purcell és Kacsóh Pongrác műveinek tolmácsolásával – mindketten különdíjat kaptak.

- Nagyon örülök, hogy ezen a rangos dalversenyen másodjára is sikerült jó eredményt elérnem – mondta az egyetemista Petrás Mátyás, aki különösen a János vitéz daljátékból a Szép a huszár című dallal nyerte meg bírálóit, a most érettségizett, Majoros Csenge pedig Kodály Gerencséri utcájával.

- Csenge és Mátyás szép hanggal rendelkezik, érdemes tovább folytatniuk tanulmányaikat. Büszke lehet az a nemzet, ahol ennyi tehetséges, jól felkészült énekes van, mert ez azt is jelenti, hogy a magyar énekművészetnek van jövője. Megnyugtató, hogy ilyen bátran versenyeztetek és meg akarjátok mutatni, mit tudtok? – így értékelte az érdi párost a zsűri elnöke, a Kossuth-díjas operaénekes, Kiss B. Attila.

A dicséretből kijárt felkészítő tanáruknak, Szóka Júliának is, aki munkájáért a dalversenyen elismerő oklevelet, az érdi iskolai évzárón pedig az Év pedagógusa kitüntetést kapott.

- Büszke vagyok a két tanítványomra, hiszen népes mezőnyben érték el sikerüket. Mátyás és Csenge sokat fejlődött az elmúlt években, érdemes velük foglalkozni, mert nemcsak tehetségesek, de alázatosak is a zene iránt. Bízom abban is, hogy a következő években ismét sikereket érnek el a különféle versenyeken – összegzett Szóka Júlia.

 (Érdi Újság)

Címkék