Hamarosan elkészül az új artézi kút

Most már valóban csak hetek kérdése, és átadhatják a lakosságnak a megújult érd-ófalusi artézi kutat – fogalmazott Antunovits Antal Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az új kút illetve vízkivételi hely elkészült, így már csak a környék parkosítása valamint néhány parkolóhely kialakítása van hátra. 

Hasonló tartalmaink:

Ha azt a pillanatot nézzük, amikor az artézi kút felújítása először felmerült, akkor hosszú évekre kell visszatekinteni. A több esztendőnyi ötletelés, tervezés, és nem utolsósorban a szükséges pénz összegyűjtése után végül tavaly ősszel, egy új kút fúrásával indult a munka, majd idén tavasszal a vízvételi hely is modern külsőt kapott.

Mint azt a beruházást végig szívén viselő Antunovits Antal az Érdi Televíziónak elmondta, a fejlesztés célegyenesben van, és hamarosan megújult, kulturált környezetben lehet fogyasztani a népszerű és gyógyhatású vizet.

Mint Antunovits Antal elmondta, a vízvételi hely kialakítása nagyon jól sikerült, a megközelítése is sokkal jobb, mint a régi kúté. A kör alakú rész és az oszlopok vörösfenyőből készültek, a tető pedig horganylemezből. A vízvételi helyet padok veszik körül, és és parkosítják is a területet.

– Ahogy a Hősök Terét rendbe tettük, ugyanolyan színvonalasan kialakítjuk ezt a helyet is, ahol nemcsak a vízvételre, hanem a beszélgetésre, pihenésre is lehetőség nyílik – mondta Antunovits Antal, hozzátéve: az artézi vizet nemcsak az ófalusiak, hanem a parkvárosiak, a nagytétényiek, pusztazámoriak, sóskútiak is fogyasztják, és pozitív hatásairól számolnak be.

Ófalu pedig most már nemcsak a vizére, hanem a vízvételi helyre is büszke lehet.

Címkék