Közel a négyszáz méterhez

Már 357 méter mély az új meleg vizes kút Ófaluban. A teljes, 900 méter talpmélységű kút fúrásának, bélelésének és a kútfej kialakításának határideje augusztus 17-e; ezt követően kezdődhet a kútház, illetve annak gépészeti és elektromos kialakítása, valamint a szivattyú elhelyezése. A kútfúrás június 19-én kezdődött, tehát most a félidőnél járunk.

Hasonló tartalmaink:

Mint Zsirkai Lászlótól, az Érdi Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, az első négyszáz méteren nemcsak fúrni kell, hanem béléscsövezni is, majd ezt a béléscsövet körbebetonozni. A következő durván ötszáz méteren pedig egy szűrőréteggel ellátott csövet építenek ki. A víz szivattyúk közreműködésével jön majd a felszínre.

Zsirkai László azt is elmondta: bár a kútfúrás határideje augusztus 17-e, a gépészeti munkálatok várhatóan október közepére fejeződnek majd be. A környékbeliek fontos információ, hogy ezek a munkafázisok már nem járnak olyan zajterheléssel, mint a fúrás.

– Külső szakértők bevonásával mérjük a zajkibocsátást. Előzetes eredményeink jók; azt mutatják, hogy a zajvédő falnak köszönhetően határértéken belül marad a zajkibocsátás – hangsúlyozta Zsirkai László.

A kivitelezés csak a nappali órákban, reggel hét és este hét óra között zajlik, éjjel nincs munkavégzés. A soron következő munkálatok során előfordulhat, hogy tovább dolgoznak, amennyiben olyan kőzetbe, rétegbe érnek, ahol a fúrófejet nem lehet leállítani, illetve kihúzni. Ebben az esetben értesítik majd a környéken élőket.

Címkék