Vigyázzon értékeire utazás közben is!

A nyári idegenforgalmi szezon felélénkülésével az ország átutazó forgalma is megnő, éppen ezért nem árt az óvatosság, hogy elkerüljük a gyorsforgalmi utak mentén ügyködő trükkös tolvajokat. Ehhez nyújtanak segítséget a Pest megyei rendőrök által az autópályák pihenőinél, parkolóinál és benzinkútjainál kihelyezett plakátok és szórólapok. András Tamás, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pedig az Érd Fm 101.3-nak adott interjút a témában.

Hasonló tartalmaink:

A gyorsforgalmi úthálózatok mentén a Pest megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai figyelmeztető táblákat helyeztek ki az autópályák parkolóiba, pihenőhelyeihez és benzinkútjaira azért, hogy felhívják az utazók figyelmét arra, hogyan lehet elkerülni, hogy trükkös tolvajok áldozataivá váljunk az utakon.

A trükkös módszerrel elkövetett lopás egy kis óvatossággal megelőzhető, figyelmeztetnek a szakemberek. A legfontosabb, hogy soha ne hagyjuk szem előtt, őrizetlenül értéktárgyainkat  az utastérben, akár a parkolóban, a benzinkúton vagy pihenőhelyeken is ügyelni kell ezekre. Sajnos nem árt egy kis bizalmatlanság, ha valaki akár útbaigazítást kér, akár műszaki hiba esetén kéri segítségünket, sőt, akkor sem, ha azt jelzi, a mi autónkkal történt valamilyen meghibásodás. Amint kiszállunk az autóból, érdemes rögtön bezárni azt és a riasztót is bekapcsolni.

András Tamás az Érd Fm 101.3 kérdésére elmondta, hogy a trükkös tolvajok a gyorsforgalmi utak mentén elsősorban az utazók figyelmetlenségét vagy hiszékenységét próbálják meg kihasználni. A közelmúltban is volt erre példa, amikor az utazó megállt az autópálya egyik pihenőjében, és arra ébredt fel, hogy mozog az autója. Kiszállt, megnézte, hogy mi történik az autójával, és amíg körbejárta az autót, kivették a táskáját. Az is tipikus példa, folytatja a szóvivő, hogy menet közben az autópályán valamilyen műszaki problémára hívják fel a figyelmünket, és amíg körbejárjuk az autót, addig megint csak el tudják lopni az utastéren őrizetlenül hagyott értékeket, iratokat.  Volt már arra is eset, hogy amíg megállt a parkolóban vagy bement a benzinkút boltjába az utas, addig kiszúrták az autó egyik gumiját, és amikor később megállt, hogy kicserélje a gumikat, nyitva hagyta az autót, amiből könnyedén ellopták az értékeit.

András Tamás ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ezek a típusú bűncselekmények Pest megyében nem gyakoriak, de jobb, ha elővigyázatosak vagyunk. Hallgassa meg a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjével készült interjút!

Címkék