Már fúrják a meleg vizes kutat

Megkezdődtek a meleg vizes kút újrafúrását előkészítő munkálatok a Molnár utcában. Mint ahogy arról már korábban  beszámoltunk, mind a meleg, mind a hideg vizes kút technikai állapota kívánnivalót hagyott már maga után, ezért a hideg vizes kút felújítása után ezúttal a meleg vizes kút újrafúrására kerül sor.

Hasonló tartalmaink:

Ahogy azt Zsirkai László, az Érdi Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, mindkét korábbi kút árvizes területen helyezkedett el, most viszont a Molnár utcát választották a meleg vizes kút újrafúrásának helyszínéül. “A közgyűlés úgy döntött, hogy pénzügyi alapot teremt a meleg vizes kút fúrására, a tervek engedélyeztetése, majd a közbeszerzés lebonyolítása után a kivitelező a hét elején elkezdte a munkálatokat: megindult a fúrás előkészítése”, ismertette Zsirkai László.

A meleg vizes kút újrafúrása nem kis munkával fog járni, hiszen 850 m (+/- 50 m) mélyre fognak a tervek szerint lefúrni, a munkálatok körülbelül három hónapig fognak tartani, illetve azután még három hetet vesz majd igénybe a régi kút tömedékelése. A régi kút vize gyógyvízzé volt minősítve, a tervek szerint az új kút vizét is annak akarják minősíttetni a törzskönyvezés után.

Zsirkai László hozzátette, a fúrás önkormányzati helyen történik, és annak, vagyis a Városfejlesztési Kft.-nek a feladata lesz a továbbiakban a kút karban- és fenntartása.

Címkék