Veretlenül lettek magyar bajnokok

Érdre került a bajnoki cím és a vele járó trófea az U14-es korosztályú országos strandröplabda-bajnokságban. A Delta RSE Érd párosa, Csörgi Evelin és Tátrai Zsanett hibátlan teljesítménnyel rukkolt elő a gyenesdiási tornán. Zsanett nővére, Tátrai Nikolett hétvégéje is bearanyozódott: az utánpótlás-válogatott játékos Tóth-Lakits Petra oldalán megnyerte a 18 év alattiak magyar bajnokságát.

Hasonló tartalmaink:

A Tatán elért Magyar Kupa-diadalt követően a magyar bajnokságban sem talált legyőzőre Tátrai Zsanett és Csörgi Evelin, a Delta Röplabda Sportegyesület strandröplabda-párosa. A 14 év alatti korosztály ob-ját a gyenesdiási Diási Játékstrandon rendezték pénteken. Az idestova több mint tíz éve rendszeres strandröplabda-helyszínen megtalálták a számításaikat Dömötör-Mátrai Beáta tanítványai.

A tizenöt leány duót felvonultató eseményen kiemeltként, az A jelű csoportban kezdték meg a szereplésüket. Mindhárom csoportellenfelüket 2:0 arányban felülmúlva egyből a legjobb nyolc közé jutottak, vagyis remeklésük eredményeként nem kellett részt venniük a keresztjáték küzdelmeiben.

A deltás lányok a folytatásban is parádéztak: a negyeddöntőben és az elődöntőben is meggyőző játékkal előrukkolva nyertek 2:0-ra és jutottak be a fináléba.

Megjegyzendő, hogy a legjobb négy között a második helyen kiemelt párost fektették két vállra. A magyar bajnoki döntőben Réthelyi Orsolya Évával és Puskás Sára Noémivel kerültek szembe Csörgi Evelinék, de a bajnokaspiráns kettős itt sem tudott hibázni. A korábbi eredményeket lemásolva 2:0-ra nyerték ezt a mérkőzést is megszerezték a 2017. évi honi versenysorozat bajnoki címét.

– Nagyon elégedett voltam a hétvégi teljesítményünkkel, megvolt az összhang és fejben is ott voltunk mind a ketten. Ezért is érezhető volt időnként a csalafintaság a játékunkban, ami hozzásegített minket a győzelmekhez. A párharcok előrehaladtával az eső is megnehezítette a feladatunkat, a döntőben pedig a mezőnyjátékra, a szélekre, a labdák helyezésére is nagyon oda kellett figyelnünk – értékelt a friss bajnok Csörgi Evelin.

– Én nem vagyok teljesen megelégedve a játékommal, mert sajnos volt egy hullámvölgyem, amiből a párom, Csörgi Evelin segítsége kellett ahhoz, hogy ki tudjak kerülni. Az utolsó két meccs viszont rengeteg izgalmat hozott. Végre éreztem, hogy rendesen elfáradok. Szeretnék egyre többször ilyet érezni. Összesítve ez az évem sikerekben nagyon gazdag volt, ennek pedig kimondhatatlanul örülök – nyilatkozta Tátrai Zsanett.

A versenyen még egy páros képviselte a Delta RSE-t. Flach Dóra Andrea és Jakab Boglárka a csoportmérkőzések alkalmával szembekerült a későbbi bajnok, másik érdi párossal, amely összecsapáson vereséget szenvedett. Ellenben a másik két csoporttalálkozót megnyerve a keresztjátékba került és ott harcolhatta ki a legjobb nyolcba kerülést. Ez össze is jött Jakabéknak, hiszen 2:0-ra nyertek, de nem volt könnyű dolguk, mivel mindkét szettben vesztes állásból fordítottak. A következő körben, az elődöntőért a majdani ezüstérmes egység állta útját az érdi párosnak. Ezután az 5-8. helyért tartott helyosztókon folytatták a csatározást, ahol két mérkőzést sikerrel zárva végül 5. helyen végeztek.

Nem csupán Tátrai Zsanett, hanem nővére, Tátrai Nikolett hétvégéje is bearanyozódott Gyenesdiáson. Az utánpótlás-válogatott játékos Tóth-Lakits Petra oldalán megnyerte a 18 év alattiak magyar bajnokságát, húgához hasonlóan remek produkciót nyújtva. Így elmondható, hogy a 2017. évi strandröplabda országos bajnokság két korosztályában is első helyen végzett egy-egy olyan páros, amelynek röplabdázói az érdi Deltához tartoznak.

(Cikk és fotó: Delta RSE honlapja)

Címkék