Másfél kilométeres szakaszon újul meg a Tárnoki út

Kihelyezett sajtótájékoztatót tartott szerdán délelőtt T. Mészáros András polgármester az épülő Tárnoki úton, ami a Modern Városok Program révén teljesen megújul. Első ütemben a Kolozsvári és a Kőszegi utca közötti szakaszon végeznek munkálatokat, ezt követően a Kőszegi utca és a Szent István út közötti rész kerül sorra. 

Hasonló tartalmaink:

- Ha össze kéne hasonlítanom valamivel, akkor úgy gondolom, hogy a csatornaberuházás volt olyan nagy jelentőségű a város életében, mint amilyen most a Modern Városok Program – jelentette ki a városvezető. – Olyan mennyiségű és minőségi út és vízelvezetés készül el Érden, amire korábban soha nem volt példa.

A polgármester elmondta, hogy két éve egyezkednek a Tigázzal, mert a szolgáltatónak 60 éves acél csövei vannak a földben az érintett szakaszon, ami a legrégebbi az országban. A munkát a Tigáz már tavaly el kellett volna kezdje, de közbeszerzési okok miatt nem találtak vállalkozót aki megcsinálná. Szerencsére most megnyugtatóan sikerült rendezni a korábbi problémát, így a szakemberek már el is kezdték a gázvezetékek kiváltását.

- Idén 16 milliárd forint van tervezve infrastruktúra-fejlesztésre. Ami a vízelvezetést, útépítéseket, a gyűjtőutak építését, valamint a vízelvezetést mind a keleti, mind a nyugati oldalon magában foglalja. A keleti oldalon az egyik legfontosabb programpont a Modern Városok Programban a vízgyűjtő építése és az odavezető vízelvezető rendszerek kiépítése, de már a nyugati oldalon is elkezdtük a vízelvezetést. Már dolgozunk a Kolozsvári utcában és a Kalotaszegi utcában és szép sorban mindegyik utca sor kerül. Nagyon örülök, hogy már itt tartunk és mind a terveztetés, mind a közbeszerzési eljárás különösebb zökkenők nélkül lezajlott és nagyon örülök annak is, hogy ezek a gyűjtőutak elkezdenek megépülni – mondta T. Mészáros András.

A polgármester kifejtette azt is, hogy három-négy éven belül szeretnék ha sor kerülne végre a gyalogos és a lakóutak megépülésére is, de mindehhez körülbelül 30 milliárd forintra volna még szüksége a városnak.

Címkék