Kerékpározhatunk Érd és Batta között a főúton

Átmenetileg feloldják a kerékpáros közlekedésre vonatkozó tilalmat a 6-os főút Érd és Százhalombatta közötti szakaszán – írj a a Százhalombattai Hírtükör.

Hasonló tartalmaink:

Egyre többen járnak biciklivel vagy sportolnak kerékpárral az egészséges életmód és a környezet megóvása érdekében. A kerékpárútfejlesztés az Európai Unióban is kiemelt támogatást élvez. Sokaknak jelent problémát, hogy Százhalombattát közúton nem lehet megközelíteni biciklivel. A kerékpárosok úgy vélik, megoldást csak az jelentene, ha az illetékesek felülvizsgálnák a 6-os út közlekedési rendjét, amely véleményük szerint más vonatkozásokban is elavult.

A Hírtükör megkeresésére Róthweil Róbert, a Műszaki Iroda vezetője elmondta, hogy a probléma megoldása érdekében az iroda szakmai állásfoglalást kért a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóságától.

Az igazgatóság válaszában arról tájékoztatott, hogy – veszélyt jelző táblák kihelyezése mellett, ideiglenes jelleggel – lehetővé teszik a kerékpározást az érintett útszakaszon, de ha a következő évben romlik a baleseti statisztika, vagyis megnövekszik a biciklisek jelenlétéhez köthető belesetek száma, visszaállítják a tilalmat. Az új forgalmi rend kialakításáig türelmet kérnek.

Címkék