Junior világcsúcs Miláktól!!!! – Frissítve

Junior világcsúccsal második helyen végzett a 100 méter pillangó nyolcadik, egyben utolsó, azaz legerősebb előfutamában Milák Kristóf, az Érdi Úszó Sport Nonprpofit Kft. versenyzője a budapesti vizes-világbajnokságon, a Duna Arénában. Ezzel továbbjutott a 18.35-kor rendezett elődöntőbe!

Hasonló tartalmaink:

Milák 0:51,49-es idővel rendelkezett, ezt az egyéni csúcsát alig egy hónapja, a netanyai ifi-Európa-bajnokságon úszta. Ezt adta át a múltnak, na meg az eddigi junior világcsúcsot, hiszen 0:51,23-mal érte a falat Joseph Schooling mögött és a 200 pille győztese, a dél-afrikai Chad Le Clos előtt, ezzel futamában második, összességében pedig ötödik hellyel jutott tovább a középdöntőbe.

„Amikor kijöttem, egyszerűen nem hittem el, ráz ez az sokk, hogy ilyen nagy közönség mellett úszhatok, érzem, hogy a közönség segített úszni.” – kezdte nyilatkozatát az M4 Sportnak Milák Kristóf.

„Amikor láttam az időket, éreztem, hogy ez kelleni fog. A delfinezés száz százalékosan jól ment, a forduló is. Nehéz lett volna most ennél jobbat úszni.” – tette hozzá Selmeci Attila tanítványa.

A 100 méter pillangón továbbjutott még Cseh László is, aki a hetedik előfutamban volt érdekelt, ahol negyedik lett, összességében tízedik helyen jutott tovább.

A középdöntőt július 28-án, pénteken 18.35-kor rendezik.

Az eredeti terv szerint Milák délután még a 4×200-as férfi gyorsváltóban is érdekelt lett volna, de a Százhalombattai VUK SE versenyzőjével, Grátz Benjáminnal, valamint a törökbálinti Németh Nándorral, illetve Kozma Dominikkal és Telegdy Ádámmal felálló magyar négyes nem jutott döntőbe, tízedik helyen végzett (7:11.10), így sem Milák, sem Bernek Péter nem úszik a fináléban Kozmával és Grátz-cal.

Címkék