Újabb világcsúcs Miláktól!!!

Délelőtt már junior világcsúcsot úszva ötödik helyen jutott a középdöntőbe Milák Kristóf, az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. versenyzője, aki a 100 méter pillangó délutáni versenyén 0:50,77-es időt úszva harmadikként jutott döntőbe!

Hasonló tartalmaink:

0:51,23. Ez Milák délelőtti egyéni csúcsa 100 méter pillangón, amely egyben junior világcsúcs is, így pedig a 17 éves tárnoki sportoló két korosztályos rekordot tart, hiszen néhány hete az izraeli ifjúsági-Európa-bajnokságon 1:53,79 perces idővel ért célba 200 pillén, amely a juniorok között az eddigi legjobb.

Milák és edzője, Selmeci Attila már korábban megosztotta az Érdmost.hu-val, hogy céljuk a döntőbe jutás, de abban egyetértett edző és tanítványa, hogy a középdöntővel sem lennének elégedetlenek, hiszen Milák első felnőtt világversenyén vesz részt. Igaz, papíron a szám budapesti előfutamai előtt is lehetett bizakodni, miután a 2017-es világranglistán kilencedik helyen állt, ez azonban az előfutamok után megváltozott.  Olyannyira, hogy új junior rekordjával épp ötödik volt a világranglistán, hiszen a vb-mezőny első négy helyezettje előzte csak meg.

A 100 méter pillangó selejtezője és középdöntője között Milák azt nyilatkozta a lapoknak, még maradt benne erő. S ez kellett is, hiszen a döntőbe jutásért olyan ellenfelei voltak, mint a szingapúri Joseph Schooling, a dél-afrikai Chad Le Clos, vagy éppen Cseh László, de az amerikai Caeleb Dressel például 50.08-as idővel zárt, amellyel több mint egy másodpercet vert a második helyen továbbjutó olasz Piero Codiára (51.09), de a brit James Guy 51.16-os ideje is a harmadik helyre volt elég.

Milák a második futamban volt érdekelt, ahol a hármas pályán úszott, a francia Mehdy Metellával, James Guy-jal és Dressellel. Milák harmadikként fordult, 0.46-os hátránnyal harmadikként fordult, majd 50.77-tel, zárt, amellyel tovább javította majdnem öt tizeddel (!!!) a junior világcsúcsot, amely országos csúcs is! Ez pedig a harmadik legjobb idő volt, így harmadikként jutott a szombat délutáni döntőbe Caeleb Dressel és James Guy mögött!

„Kicsit túlizgultam, de remélem, hogy a döntőben nem leszek ilyen ideges, és akkor még jobban fogok úszni. Most sikerült elrontanom a rajtot. Bármi megtörténhet! Jó, hogy harmadik idővel kerültem a döntőbe, de még semmit sem mondok, majd a finálé után értékelek.” – fogalmazott az M4 Sportnak Milák.

Az elődöntő első előfutamában Cseh László második helyen végzett, hatodikként jutott a döntőbe.

Címkék