Interjú Milák Kristóf mesterével

A hatalmas bravúrral 100 méter pillangón ezüstérmet nyerő, mindössze 17 éves Milák Kristóffal most ismerkedik még az ország.  Sokáig a hátúszás volt a legerősebb száma, aztán váltott pillangóra, de a gyors és mellúszás sem megy neki rosszul. Edzője pár éve megmondta, hogy a pillangó lesz a fő száma. Hallgassa meg az Érd FM 101,3 interjúját Selmeci Attilával, aki azt is elmondja, mit vár a vasárnap esti váltótól.

Hasonló tartalmaink:

Edzője, Selmeci Attila azt mondta róla az utánpótlás.hu-nak, hogy kiválóak az adottságai: „Hosszú kar, hosszú láb, magas, könnyű a fajsúlya, ráadásul olyan delfinlába van, amilyennel csak születni lehet. Az állóképessége is nagyszerű. Nem szeretek jósolgatni, de azt hiszem, ha ugyanilyen tempóban fejlődik, olyan sportoló lehet, aki még a sok sikert számláló magyar úszósportban is kiemelkedhet. Nagy tehetség, az biztos.”
2016-ban úgy nyert ifjúsági Európa-bajnokságot 200 pillangón, hogy Sós Csaba, a szövetség akkori szamai alelnöke, most már szövetségi kapitány azt mondta: a ritmust, légzést váltogatva, gazdaságtalanul úszott: „Nem tudja még úszni ezt a számot, s mégis nyert, ez már világszínvonal…”.

Tavaly ősszel azonban szívproblémái miatt egy hónapig nem úszott. Azt mondta erről a novemberi szünetről, hogy nagyon hosszú idő volt, még azzal is problémája volt, hogy kinyújtsa a lábát, „szinte újra kellett tanulnom járni meg úszni”. Újrakezdte, azt sajnálta, hogy idén nem jutott el melegégövi edzőtáborba, Hódmezővásárhelyen készült. Elsősorban a junior Európa-bajnokságra és az indianapolisi ifi vébére, de szeretett volna elindulni a felnőttek között a budapesti világbajnokságon is.

 

 

 

Címkék