A roma holokausztra emlékeztek

Augusztus 2-a a roma holokauszt emléknapja: 1944-ben ezen a napon egyszerre több ezer romát öltek meg az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban. A Parkvárosi Közösségi Házban kulturális rendezvény keretében emlékeztek meg a hetvenhárom éve történtekről.

Hasonló tartalmaink:

Gyertyagyújtással és egy perces néma csönddel emlékeztek tegnap délután a roma holokauszt áldozataira Érden. Rafael Attila, az érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke hangsúlyozta: az 1944-ben történtekre már csak a legidősebbek emlékeznek, és ők sem szívesen, mégis beszélni kell a cigány holokausztról, hogy a gyerekek se feledjék a tragédiát.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hagyomány Érden, hogy a roma holokauszt emléknapját kulturális rendezvénnyel köti össze az érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Szociális Gondozó Központ. Idén a Szeretet Földje Alkotóközösség kiállítása nyílt meg a Parkvárosi Közösségi Házban: hat alkotó munkái láthatók itt augusztus 9-éig, a ház nyitvatartási idejében.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A rendezvényen részletek hangzottak el Balog Elemér író, költő műveiből, Sípos S. Gyula (Szeretet Földje Alkotóközösség) tolmácsolásában, és a résztvevők tájékoztatót kaphattak a pár hónapja alakult, a lemaradó és nehéz körülmények közt élő gyermekek felzárkóztatását célzó Érdi Tanoda tanfolyamairól is, Tarnóczi Istvánné nyugdíjas szociális munkástól, a tanoda munkatársától.

 

Címkék