A TTC továbbment, az SZLK kiesett

Ugyan a bajnoki rajtra a Százhalombattai LK-nak még egy, a Törökbálinti TC-nek két hetet kell várnia, de mindkét együttes lejátszotta idei első tétmérkőzését, hiszen hétvégén tartották a labdarúgó Magyar Kupa Pest megyei ágának első fordulóját.

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Kupa Pest megyei ágán a megyei első osztályú Százhalombattai LK a bajnoki rivális Tököl VSE-hez látogatott az első körben. A házigazda már a negyedik percben megszerezte a vezetést, majd a 28.-ban növelte is azt. A szünetre kedvező helyzetben vonulhatott a vendég együttes, miután a 40 éves Móra Krisztián szépített.

Sőt, a fordulás után a 71. percben Negyedi Gergely egyenlített is, de a rendes játékidő utolsó percében a tököliek ismét bevették az SZLK kapuját, s 3–2-es győzelmükkel továbbjutottak a második fordulóba, ahol az Inárcs VSE lesz az ellenfelük.

Az SZLK kispadján Gálvölgyi Istvánt váltó Rácz László vereséggel mutatkozott be, de a hétvégi bajnoki nyitányon a Szigetszentmiklós elleni hazai meccsen javíthat.

A megye kettes Törökbálinti TC a megyei harmadosztályú Dunabogdányi SE-nél vendégeskedett. A TTC kispadjára visszatérő Lipők András által vezényelt gárda a 15. percben meg is szerezte a vezetést Obreczán Dániel révén, de a szünet előtt a hazaiak egalizáltak.

A fordulás után viszont a vendég fekete-fehérek nem kegyelmeztek, s Obreczán mellett Fazekas Péter is duplázni tudott, a TTC pedig 4–1-es idegenbeli sikerrel jutott tovább.

Az augusztus 9-én rendezett második fordulóban a törökbálintiak a Piliscsabai SE-hez látogatnak.

Magyar Kupa, Pest megyei ág, 1. forduló
Tököl VSE–Százhalombattai LK 3–2 (2–1)
Gólszerzők: Sámson (4., 89.), Bödő (28.), ill. Móra (34.), Negyedi (71.)

Dunabogdány SE–Törökbálinti TC 1–4 (1–1)
Gsz.: Lőrinc M. (41.), ill. Obreczán (15., 68.), Fazekas P. A. (52., 71.)

Címkék