Nevezetes helyeken

Ófalusi sétára invitálta az érdieket az Éltető Értékeinkért Egyesületet. A rekkenő hőség dacára  több mint húsz érdeklődő járta be a településrész nevezetességeit szombat délután, Ábel András helytörténész vezetésével.

Hasonló tartalmaink:

Az Éltető Értékeinkért Egyesületet, ha máshonnan nem, a Magyarok Érdi Vására szervezőjeként sokan ismerhetik, így nem is csodálkoznak azon, hogy történelmi sétát hirdettek, amelynek során Ófalu nevezetes helyeit járták be Ábel András helytörténész vezetésével, akitől sok érdekességet és legendát hallottak a település múltjáról, a templomról, az artézi kútról a termálfürdőről, Bogner Mária Margitról, a kastélyról és pincéjéről és természetesen a minaretről – mindezt rekkenő kánikulában, ami nem volt igazán elriasztó hatású, mert húsznál is több érdeklődő vett részt a sétán.

ofaluseta-templom

A mindenre elszánt érdeklődők között voltak többen, akik az Ófaluval való ismerkedést már reggel elkezdték, s Király Lajos vezetésével bejárták a Beliczay-sziget–Attila-vár–Megyunka (magaspart, régi téglagyár) útvonalat, s ezt követően csatlakoztak a kora délutáni sétához.

ofaluseta-abelandras-2 (2)

Címkék