Ragadozók napja és más programok a hétvégére

Míg Amerikában sarkvidéki hideg van, nálunk beköszöntött a tavasz – legalábbis egy időre. Ne üljünk hát otthon a négy fal közt. Tippeket adunk hétvégi kirándulásokhoz.

Hasonló tartalmaink:

Budakeszi Vadaspark

A hagyományoknak megfelelően a Budakeszi Vadaspark az új év első programját idén is a ragadozóknak szenteli: a január 6-i Ragadozók napján a látogatók a kis- és nagyragadozókat vehetik majd közelebbről szemügyre, és sok-sok érdekességet megtudhatnak róluk. Többek közt a rókával, a farkassal, a hiúzzal, az aranysakállal és a barna medvével lehet izgalmas állattréningeken, szakvezetéseken és látványetetéseken megismerkedni.

A Ragadozók napja részletes programja megtalálható a vadaspark honlapján.

Veresegyházi Medveotthon

Közép-Európa egyetlen medveotthona már sokak számára ismerős: itt élőben ki lehet próbálni, amiről legalább a Micimackó megnézése óta mindannyian fantáziálunk: milyen lehet mézzel etetni egy medvét. De nemcsak medvék várnak itt minket, hanem farkasok, rénszarvasok, mosómedvék és most már hiúzok is.

Nyitvatartás és jegyárak a medveotthon honlapján.

Brunszvik kastély és kastélypark – Martonvásár

“Körülöttem minden Angliára emlékeztetett, olyannyira, hogy szinte Angliába képzeltem magamat”, írta 1815-ben az angol Richard Bright e helyről, és a kastély körött elterülő angolkert, – benne egy tóval, annak közepén egy kis szigettel, ahol nyaranta az egykor itt, a Brunszvik lányoknál sokat vendégeskedő Beethoven műveit adják elő, – még ma is ámulatba ejtő. A parkot felnőttek 750 ft-os, gyerekek, nyugdíjasok 350 ft-os áron látogathatják. A kastélyban berendezett múzeum külön belépődíj ellenében látogatható.

Alcsúti Arborétum

Ha az angolkerteknél tartunk, meg kell említeni még az alcsútdobozi kastélyparkot is, ami 40 hektáron ad otthont a növényritkaságok egész sorát felvonultató arborétumnak, ahol hangulatos sétát tehetünk madárcsiripelés kíséretében, a magas fák szegélyezte utakon.

(Kiemelt kép: Virágzik a repce Zalában – MTI, fotó: Varga György)

Címkék