Szikrák és fények

Különleges kiállításnak ad otthont augusztusban a Parkvárosi Közösségi Ház: anya és fia, azaz Révész Jolán és Révész Gábor munkái egyszerre láthatók a moziteremben. A Szikrák és fények című tárlatot péntek délután nyitották meg.

Hasonló tartalmaink:

Révész Jolán és fia első ízben mutatták be műveiket a nagyközönségnek. Mindketten Érden élnek és alkotnak.

– Ötvösnek készültem, a szakközépiskolában kezdtem festeni. Amikor csak időm engedi, ecsetet ragadok. Mostanra beértek a képeim annyira, hogy bemutatkozzak mások előtt – mondta az ÉrdMostnak Révész Gábor, aki két esztendeje tagja a Képzőművészek Érdi Közösségének.

A kiállításon harmincnégy alkotását – összes festménye mintegy felét – mutatta be.

DSC06916

Révész Jolán 2005-ben, barátnője biztatására kezdett kerámiázni, túl egy nagy műtéten. Azóta már megrendelésre is készít dísztárgyakat, és a Magyarok Vásárán is találkozhatunk a munkáival.

– A kerámiázás sok nyugalmat és örömet ad: az is sikerélmény, hogyha megnézik az alkotásaimat – mondta a nyugdíjas hölgy.

DSC06857

– Anya és fia, két különböző karakter és két különböző gondolkodásmód találkozik e kiállításon. Közös nevezőjük az őszinteség. Gábor festményeinek különlegessége, hogy alkotójuk igen intenzív színeket használ, és nagyon merészen dolgozik – hangsúlyozta kérdésünkre a kiállítást megnyitó Majorné Bániczki Julianna művésztanár.

DSC06868

A megnyitón Daróci Lajosné, az IRKA vezetője beszélgetett a kiállítókkal, Szigeti Eszter – Varga Zoltán szintetizátorkíséretével – pedig énekelt a közönségnek.

A Szikrák és fények című kiállítás augusztus 23-ig tekinthető meg a Parkvárosi Közösségi Házban, hétfőn és kedden 12-17, szerdán 8-12, csütörtökön 15-18, pénteken pedig 8-18 óra között.

DSC06864

A kiállítás a Szociális Gondozó Központtal együttműködve valósult meg.

Címkék