Vádat emeltek a Kárpáti házaspár gyilkosa ellen – hanggal frissítve

A Pest Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki egy idős házaspárt ölt meg Érden 201 5 október végén. A brutális gyilkosság hatalmas felháborodást keltett:  Kárpáti Felicián és felesége, Mária, évekig tanított Érden, nagyon sokan szerették, becsülték őket.

Hasonló tartalmaink:

Hallgassa meg az Érd FM 101,3 interjúját dr. Gyugyi Csillával, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjével:

A bűnügy vádlottja, egy nő egyre nehezebbé váló anyagi körülmények között élt a családjával Érden. Tartozásaik voltak, pénzügyi problémáik esetenként olyan mélységűvé váltak, hogy a gépkocsijukba tankolni sem tudtak.

A bűnügy sértettjei, egy nyugdíjas pedagógus házaspár zárkózottan, nagy beosztással éltek érdi családi házukban. A háztartást önállóan vezették és a ház környékét rendben tartották. A vádlott ismerte a két idős embert. Alkalmanként segített nekik azzal, hogy a bácsit gépkocsival szállította.

A vádlott 2015 októberében apró segítséget tett a sértetteknek. Ekkor elmondta, hogy a családja nehéz anyagi helyzetbe került és szüksége lenne támogatásra. Több telefonváltás után a vádlott számára világossá vált, hogy az idős emberek nem fognak neki pénzt adni.

2015. október 30-án délután a nő becsengetett a sértettekhez. Az asszony engedte be őt. Miután a vádlott rátért jövetele okára, arra, hogy pénzt kérjen, az idős nő határozottan elutasította a kérését és távozásra szólította fel.
A vádlott ekkor megragadott egy kalapácsot, és előbb a 81 éves asszonyra, aztán 83 éves férjére támadt, több ütéssel sújtva rájuk. A sértettek az elszenvedett sérülések következtében életüket vesztették.

A nő elhatározta, hogy rablógyilkosság látszatát fogja kelteni, ezért a házban felfordulást rendezett: iratokat, ruhákat és egyéb tárgyakat szórt a földre, fiókokat húzgált ki. Mindössze ezer forint készpénzt talált és vitt magával a házból.

A Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja nőt, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást – írja közleményében a Pest Megyei Főügyészség.

A brutális kettős gyilkosságnak hatalmas visszhangja volt Érden: a pedagógus házaspár harminchárom esztendeje élt a városban, sokan ismerték, szerették őket, hiszen dr. Kárpáti Felicián a 6-os (jelenleg Érdligeti) iskolában tanított, felesége, Marika, pedig a Kőrösiben volt napközis nevelő.

 

 

Címkék