Milák Kristóf előtt tisztelegnek a tárnoki vasútállomáson

Milák Kristófot a legnagyobbaknak járó elismerés fogadta, amikor hazatért Tárnokra. A 17 éves úszó a budapesti vizes világbajnokság legnagyobb felfedezettje volt, miután meglepetésre ezüstérmet szerzett 100 méteres pillangóúszásban. Amikor kiszállt a vízből és meglátta 50.62-es időeredményét, Milák széttárta a karját, ezzel is jelezve, hogy saját magát is meglepte a kiváló teljesítménye.

Hasonló tartalmaink:

Éppen ezt a mozdulatot örökítette meg a Tárnoki Művészeti Egyesület, amely a tárnoki vasúti falra festette föl a pillanatot. A település méltán büszke a Tárnokról induló Milák Kristófra, ugyanis idejével a vizes világbajnokságon megdöntötte saját korábbi junior-világcsúcsát – a festmény természetesen erre is emlékeztet.

Szülőhelyén, Tárnokon fogadóbizottság várta büszkén a vizes világbajnokság végeztével, ahol 100 méteres pillangóúszásban komoly meglepetésre a második helyen végzett, legyőzve többek között a riói olimpiai bajnokot is.

Az bizonyos, hogy a juniorok között már most is ő a legjobb, 50.62-es időeredményével a vizes vébén megdöntötte saját korábbi világcsúcsát. Szédületes fejlődését elnézve nemsokára a felnőttek között is ugyanezt mondhatjuk majd el róla.

Címkék