Megérkezett a város kasszájába a kormányzati támogatás

Megérkezett Érd város költségvetési számlájára az az utalás, amelyet a Miniszterelnökség indított, s amelyet a város a Modern Városok Programban részletezett fejlesztésekre fordít. A 17,8 milliárd forint összegű támogatásból többek között hamarosan köznevelési, szakképzési, szociális és egészségügyi célok valósulnak meg – jelentette be T. Mészáros András polgármester. 

Hasonló tartalmaink:

- A Modern Városok Programban a pénzügyi források mintegy egyharmada út- és vízgazdálkodásra, egyharmada oktatási-nevelési, egészségügyi és szociális intézményekre, egyharmada a helyi gazdaság fejlesztésére és munkahelyek teremtésére jut. Ez a három fő irány, ami a Batthyány 2020 Program célkitűzései alapján megvalósul. Stabil, mint egy háromlábú szék – hangsúlyozta T. Mészáros András.

Az egészségügy kapcsán a polgármester kifejtette, hogy a Modern Városok Programnak köszönhetően még az idei évben elkezdődhet a rendelőintézet második ütemének a felújítása. – Jövőre nemcsak az épület újul meg, hanem a kibővített eszközbeszerzésre is sor kerül. Még ebben az évben 1,1 milliárd forint van előirányozva az építkezésre, a fennmaradó rész a jövő évben valósul meg, ahogy az eszközbeszerzés is. Hamarosan elkészül a Felső utca és a Karolina utca sarkán az új szolgáltatóház, ahová a felnőtt háziorvosok átköltöznek, így vélhetően a szakrendelések kényelmesebben elférnek a rendelőben. Elkészültek az ófalusi rendelő felújításával és a Bagoly utcai orvosi rendelő építést is elkezdik rövid időn belül, hiszen június végén megkapta a város a jogerős építési engedélyt.

A szociális ellátó rendszerrel kapcsolatban a városvezető emlékeztetett, hogy az időseket, a krízishelyzetbe került családokat és a hajléktalanokat egyaránt ellátó épületegyüttes megépítésére, berendezésére 2,1 milliárd forintot fordítanak majd a Modern Városok Program keretében.

A csapadékvíz elvezetési munkákkal kapcsolatban T. Mészáros András elmondta, hogy egy 9 milliárd forintos programból valósul meg a vízelvezetés városunkban, amelynek egy része már idén el tud készülni.

Hamarosan elkezdik a nagyforgalmú csomópontok átépítését, amelyre  pénzügyi fedezetet megkapta a város, így 2018 év végig, de legkésőbb 2019 év elejéig  elkészül az Ercsi út – Szabadság tér – M6-os autópálya közötti útszakasz felújítása; az Intéző- Júlia utca-  Karolina utca Ercsi úti csomópontjainak forgalombiztonsági kialakítása, a Búvár utca és Burkoló utca közé tervezett oktatási komplexum megközelítését szolgáló útvonal megépítése, a Velencei út – Elöljáró utcai csomópontnak a fejlesztése, a Szent István út – Kossuth Lajos út  csomópontjának a fejlesztése, a Szent István út – Damjanich utca- Tárnoki út – Lőcsei út csomópontjainak a fejlesztése, a Budai út – Diósdi úti csomópontnak a fejlesztése, a Felső utca – Karolina utca – Kinga utca szakaszának biztonságos forgalmi renddel való átalakítása és a forgalomtechnikai eszközök felépítése, a Bajcsy Zsilinszky Endre út – Daróczy utcai csomópontnak a fejlesztése, a Sóskúti út – Szovátai utca – Fütő utca csomópontjának a fejlesztése, a Diósdi út – Csaba utca csomópontnak a fejlesztése, a Riminyáki út – Gellért utcai csomópont fejlesztése, valamint a Csaba utca – Ürmös utca – Tárnoki út csomópontjának a fejlesztése.

- Mindez megteremti a feltételeit annak is, hogy folytassuk az útfejlesztési programunkat is. 2018-ig a második ütemben 7-10 milliárd forint értékben tervezzük fejleszteni az úthálózatot. A harmadik ütemben pedig – terveink szerint 2019-től – folytatjuk a lakóutcákkal is – emelte ki a polgármester.

Címkék