Felemás hétvége

Öt térségi labdarúgócsapat is pályára lépett hétvégén. Az eredmények vegyesek. A Budaörs Soroksáron kapott ki, az Érd otthon verte a Pénzügyőrt, a Százhalombatta idegenben aratott sikert, míg a Diósdi TC otthon, a Törökbálinti TC idegenben szaladt bele nagy zakóba.

Hasonló tartalmaink:

Sajbán Máté az élen. Az Érdi VSE-ben nevelkedő, a Budaörs NB II-es csapatában a negyedik fordulóban már negyedik találatát jegyző Sajbán Máté szerezte meg a vezetést a Soroksár SC elleni idegenbeli mérkőzésen a Budaörsnek a Merkantil Bank Ligában, ezzel pedig vezeti a másodosztály góllövőlistáját. Ám hiába volt egygólos előnyben a félidőben Bognár György együttese, a fordulás után a Soroksár fordított és 2–1-re megnyerte a Dabason rendezett mérkőzést.

Merkantil Bank Liga NB II, 4. forduló
Soroksár SC–Budaörs 2–1 (0–1)
Gólszerzők:
Albert Á. (65.), Gyömbér (86.), ill. Sajbán Máté (43.)

Könnyed hazai siker! Lejátszotta első hazai mérkőzését az NB III Nyugati csoportjában az Érdi VSE. Limperger Zsolt együttese a második körben kiütéses 5–0-s győzelmet aratott a Pénzügyőr SE ellen, miután Kelemen Patrik és Melczer Vilmos is duplázott, valamint Tárkányi Gergő is betalált Czuczi Márton kapujába. Az érdiek ezzel két forduló után vezetik a bajnokságot jobb gólkülönbséggel a következő ellenfél, az FC Ajka, illetve az újonc Tintahalak SE-Szabadkikötő előtt.

NB III, Nyugati csoport, 2. forduló
Érdi VSE–Pénzügyőr SE 5–0 (1–0)
Gsz.:
Kelemen P. (21., 48.), Melczer (57., 85. – az elsőt tizenegyesből), Tárkányi (72.)

Kettőből kettő! A tavalyi, kiábrándító évadot is jól kezdte a Százhalombattai LK, ám a szezon végén a kiesés elkerüléséért küzdött a csapat. Az SZLK kispadján Gálvölgyi Istvánt váltó Rácz László is jól kezdte a bajnokságot, csapata a múlt héten hazai környezetben verte a Szigetszentmiklóst, míg ezúttal idegenben, a Sülysápi SE vendégeként aratott 2–1-es sikert. A battaiak két győzelmük ellenére csupán a hatodik helyen állnak a tabellán, hiszen rajtuk kívül még öt százszázalékos gárda van a megyei első osztályban.

Pest megyei I. osztály, 2. forduló
Sülysápi SE–Százhalombattai LK 1–2 (1–1)
Gsz.:
Vasadi (13.), ill. Pregitzer (9.), Késmárki (53.)

Nagy pofonok… A megye kettőben újonc Diósdi TC hazai környezetben, a tavalyi ezüstérmes Törökbálinti TC pedig idegenben szaladt bele nagy zakóban az első fordulóban. A DTC az Újlengyel DSE-t látta vendégül, amely a szünetben két góllal vezetett, majd a fordulás után ugyan Tóth Gergely szépített, de a vendégek simán, 5–1-re nyertek.

A TTC sem alkotott maradandót. Lipők András legénysége is kétgólos hátránnyal fordult, de a második játékrészben a Felsőpakony nem bízta a véletlenre és 6–0-ra győzött.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 1. forduló
Diósdi TC–Újlengyel DSE 1–5 (0–2)
Gsz.:
Tóth Gergely (61.), Szendrei (28., 68.), Fülöp L. (36.), Manhalt (54., 62.)
Felsőpakonyi KSE–Törökbálinti TC 6–0 (2–0)
Gsz.:
Fülöp T. (11., 58.), Bress (28.), Malik (77.), Hajdú (80. 89.)

 

Címkék