Milák négyszeres világbajnok!

A két váltóarany és a száz méter pillangón szerzett első hely után kedven számában, kétszázon is aranyérmet szerzett az indianapolisi ifjúsági úszó világbajnokságon Milák Kristóf, az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. sportolója.

Hasonló tartalmaink:

Milák utolsó és egyben kedvenc számának már három arany- és egy bronzéremmel a nyakában vághatott neki, hiszen a 4×100-as és 4×200-as férfi gyorsváltóban szerzett elsősége mellett száz pillén sem talált legyőzőre, míg ötvenen harmadikként érte a falat. Az ifi-vb záró napján az előfutamban magasan a legjobb idővel, 1:56.91-gyel, másfél másodperces előnnyel ment tovább a döntőbe, merthogy nem rendeztek középdöntőt ebben a számban. A finálé még inkább sétagalopp volt: már az első ötvenen több mint egy másodpercet vert a mezőnyre, ahogy a másodikon is. A harmadikon már három és fél másodperccel vezetett, végül a japán Yuya Sakamoto hajrázott és 3.18-ra faragta a különbséget, de Milák 1:53.87-es ideje könnyed aranyérem lett, hiszen az ezüstérmes 1:57.05-nél érte csak a falat.

Miután a netanyai ifi-Eb-n 1:53.79-et úszott, ami korosztályos világcsúcs, de még ezt sem és a budapesti 100 pillés három világcsúcsát sem hitelesítette a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA), így a mostani is ifi-rekordnak tekinthető, egészen addig, amíg a FINA nem hagyja jóvá a korábbi időeredményeket.

A viadal zárónapján az Egri Úszó Klub Törökbálinton, az érdi Plagányi Zsoltnál edző úszója, Németh Nándor 100 m gyorson ezüstérmet szerzett.

Milák Kristóf öt éremmel (négy arany-, egy bronz) térhet hazai és pihenőre az Egyesült Államokban rendezett korosztályos világbajnokságról.

(Fotó: fina.org)

 

Címkék