Megkezdték a felkészülést az idényre

Az ökölvívóknál jellemzően az őszi időszakban vannak a fő versenyek, így ezeket megelőzően az egyesületek és a sportolók rendre járják a pofonpartikat, hogy értékes tapasztalatokat gyűjtsenek. Az Érdi Box Klub öt versenyzője is kesztyűt húzott a második alkalommal rendezett sülysápi országos pofonpartin.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉBK-tól Góman Martin 2:1-es pontozással kapott ki a 42 kilogrammosok között a vecsési Ganea Mihálytól. Tóth Domonkos 43 kilogrammban volt érdekelt és egyhangúan győzött Kátai Kornél ellen. Szigetvári Bendegúz (59 kg) a válogatott pécsi öklözővel, Samu Ferenccel nézett farkasszemet 59 kilóban, de alulmaradt rutinosabb riválisával szemben.

Sipos Richárd megosztott pontozással szenvedett vereséget kőbányai ellenfelétől, Horváth Kevintől 57 kilóban, míg Ruzsinszki Bálint is válogatott ellenféltől, Zsuzsics Mártontól kapott ki az 52 kilogrammosoknál.

A pofonpartik lényege, hogy a fiatal versenyzők rutint szerezzenek a sportágban, hogy a fő versenyekre már kellő tapasztalattal a hátuk mögött lépjenek ringbe. Ami azt illeti, az Érdi Box Klub a következő időszakban ki is használja az előtte adódó lehetőségeket, mivel szombaton és vasárnap Szigetvári Bendegúz, Tóth Domonkos, Ruzsinszky Bálint és Sipos Richárd is a kötelek közé lép a kétnapos Mátra Kupán.

(Fotó: Irmai Zsófia Photography)

Címkék