Jelentkezőket várnak az érdi TeSzedd! akcióra

Szeptember 15-16-17-én rendezik Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját, amelyhez Érd is csatlakozik. Több helyszínre jelentkeztek már csapatok, de várnak további önkénteseket is.

Hasonló tartalmaink:

– Szombaton nyolc óra és dél között várjuk az önkénteseket, több helyszínen. Az Ördoglovas SE, az Ö.T.H.É.T. Egyesület Pest megyei tagozata és az Azúr kutyaiskola a Kolozsvári utca végén lévő kiserdőt takarítja. A Fidelitas és egy parkvárosi csapat a Faragó utcában szedi a szemetet, az Eb-Dorádó Egyesület Ófaluban, a Külső Római útnál dolgozik majd, a Horgászegyesület a Duna-parton, az Érd Médiacentrum közreműködésével, az Érdi Környezetvédő Egyesület önkéntesei pedig az Ötvös utcánál – mondta az ÉrdMostnak  Macsotay Tibor, a polgárőrség vezetője, a TeSzedd! akció helyi koordinátora, aki várja további önkéntesek jelentkezését is, akár a fenti helyszínekre, akár már területekre.

Hallgassa meg az Érd FM 101,3 interjúját Macsotay Tibor, a polgárőrség vezetőjével!

Mint hangsúlyozta, nemcsak szombaton, hanem pénteken és vasárnap is részt lehet venni az akcióban. Akár iskolai osztályok is jelentkezhetnek – a Teleki iskola évek óta részt vesz a várostakarításban, idén is ötven gyerek és tanáraik szedik a szemetet a Tetőfedő utca környékén.

Regisztrálni a TeSzedd! honlapján nem kell, elég jelentkezni Macsotay Tibornál a 06 30 2000 890-es telefonszámon, vagy a helyszínen, a szemétszedés napján.

Fontos, hogy aki nem a szervezett csoportok tagjaként, hanem más helyszínen, időpontban szeretne takarítani, legkésőbb szeptember 13-áig jelezze e szándékát Macsotay Tibornak, aki gondoskodik kellő számú kesztyűről, zsákról, és intézkedik, hogy az összegyűjtött hulladékot elvigyék az ÉTH munkatársai. Fontos még tudni, hogy a TeSzedd! keretében csak közterületet lehet takarítani, magánterületről nem szállítja el a szemetet a szolgáltató.

szemetel

Címkék