Győztes debütálás

Hátrányból fordítva nyerte meg 4–3-ra első bajnoki mérkőzését az NB II Nyugati csoportjában a 5 Stars Érdi VSE, amely az UTE futsalegyüttesét fogadta az ÉRD Arénában – olvasható a klub honlapján.

Hasonló tartalmaink:

Varga ’Zenga’ László együttese a Kajdy Tamás – Molnár Gábor, Csendes Roland, Tóth Zsombor, Kajdy Zekő összeállításban kezdte a lila-fehérek elleni találkozót. A házigazda rögtön nekirontott a vendégeknek, hiszen előbb Csendes Roland, majd Tóth Zsombor próbálkozott, de egyik lövés sem talált kaput. Aztán a túloldalon az újpestiek már a második percben kapufát lőttek, s 3:16 eltelte után Boros Dávid szabadrúgása ismét a kapufát találta el, ahonnan Kajdy Tamás lábáról került a gólvonalon túlra a labda (0–1). Ezt követően nem sokkal érkezett Rostás Dániel, Rostás Gergő, Garamszegi Ábris és Seres Máté is a csapatba, s ők is sok helyzetet dolgoztak ki, de a gól még váratott magára, míg a túloldalon Kajdy Tamás dupla bravúrja is kellett az eredmény tartásához. Tizenöt perc játék után viszont Csendes Roland remek szólója után passzolt a kapus mellett a rövidbe középről, így az érdiek visszajöttek a meccsbe. A szünetig még több lehetőség adódott a 5 Stars előtt, de ezek kimaradtak.

A térfélcsere után továbbra is meg volt mindkét csapatnak a lehetősége, hogy ellépjen, de egy szöglet után Csendes Roland saját kapuját is bevette (1–2)… Két percre rá Molnár Gábor lőtt kapufát, majd egy három az egyes szituáció után sem tudott egyenlíteni a Zenga-csapat. De, ami késik, nem múlik, szűk fél óra elteltével Garamszegi Ábris lőtte ki szabadrúgásból a kapu bal felső sarkát (2–2)!

Ezt követően kissé elszabadultak az indulatok, ugyanis Lázok Tamás Kajdy Zekő fellökéséért megkapta második sárga lapját, így a kizárás sorsára jutott. A kétperces érdi emberelőny eleinte kapkodós volt, de két másodperccel a lejárta előtt Molnár Gábor lapos lövése Somogyi kapus lábai között jutott a vendégek kapujába (3–2). Majd érkezett még Seres Máté is, aki pedig a 34. percben egy baloldali szöglet után húzta a labdát a rövidbe. A végjátékban az újpestiek kapust cseréltek, s a csereként beálló Sztankó kapus irányította a játékot. Öt perccel a vége előtt Kajdy Tamás mozdult ki kapujából, s egy véleményes szituáció után Fischer harcolt ki büntetőt, melyet aztán ő maga lőtt be (4–3).

A hajrában hősiesen védekeztek a hazaiak, de meg volt a lehetőségük a különbség növelésére is, viszont mind a támadások, mind az üres kapus próbálkozások kimaradtak. Az UTE támadott, de nem tudott egyenlíteni, így a 5 Stars Érdi VSE győzelemmel mutatkozott be a szépszámú közönségnek!

NB II, Nyugati csoport, 1. forduló
5 Stars Érdi VSE–UTE 4–3 (1–1)
ÉRD Aréna. V: Hartung (Szabó P., Sipos L.)
5 Stars Érdi VSE: Kajdy T. – Molnár G., Csendes, Kajdy Z., Tóth Zs.
Cserék: Rostás G., Rostás D., Garamszegi, Seres, Horváth T., Horváth B.
Edző: Varga László

UTE: Somogyi G. – Boros, Fischer, Gerhardt, Cseh
Cserék: Sztankó (kapus), Petró, Lázok, Martos, Tóvizi
Edző: Moskovits Gábor

Gólszerzők: Csendes (15.), Garamszegi (29.), Molnár G. (32. – emberelőnyből), Seres (34.), ill. Boros (4.), Csendes (23. – öngól), Fischer (35. – büntetőből)
Kiállítva: Lázok (30.), Moskovits Gábor (30.)

 

Címkék