Folyamatos fejlődés

Mozgalmas és pezsgő volt a nyár a Pest megyei 1-es számú választókerületben, tájékoztatta a sajtót Dr. Aradszki András (FIDESZ-KDNP) a térség országgyűlési képviselője.

Hasonló tartalmaink:

Az energiaügyi államtitkár elmondta, hogy az Érdligeten épülő záportározó jelentős hatással lesz a város életére. Annak a veszélye, hogy a csapadékvíz elöntéseket okoz, nagyban csökken majd. Beszélt arról is, hogy az egészségügyi fejlesztések is folytatódnak Érden. Ezek sorában a szakorvosi rendelőintézet régi szárnyának felújításához szükséges forrás már a város rendelkezésére áll, és jó hír az érdieknek, hogy nemrég átadták a Modern Városok Programból felújított ófalusi háziorvosi rendelőt, továbbá új, korszerű tüdőszűrő berendezéssel gazdagodott az érdi tüdőgondozó is. Ez utóbbi azért nagyon fontos, mert Érden kívül az ellátási területhez tartozik, Diósd, Pusztazámor, Százhalombatta, Sóskút és Tárnok is.

Az országgyűlési képviselő örömmel számolt be arról, hogy jó esély van arra, hogy a tárnoki iskola felújítása is szerepeljen a kormány által bejelentett átfogó iskolafejlesztési programban, amelyben 81 milliárdos forrásból több mint félezer intézmény újul meg. Aradszki András azt mondta, nagyon elavult a szomszédos település tanintézménye, ezért kap támogatást, és egy új négy csoportos óvoda építését is tervezik.

Befejeződött Tárnokon Rákóczi út felújítása, ami a vasútállomás átépítése idején ment tönkre, a sok nagyteherautó miatt. A Hazatérők útja és a Határ út közötti szakasz szenvedte meg leginkább az építési forgalmat. Az önkormányzat 15 millió forintos pályázati forrásból újította fel a 400 méteres utcarészt, a munkákkal három hét alatt végeztek. Ennek kapcsán az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a Tárnokot is érintő közlekedésfejlesztési terv legfontosabb eleme a Vadlúd utcai körforgalom megépítése, ami kiemelt állami beruházás.

Diósdon hamarosan megkezdheti tevékenységét a magyar kozmetikai cég. Az országgyűlési képviselő tájékoztatása szerint jól haladnak az áttelepítéshez szükséges előkészületek.

Sóskúton az önkormányzati utak fejlesztésére 80 millió forintot biztosít a kormány, amely által járdák és utak épülnek a településen. Ilyen típusú fejlődésre több mint 20 éve nem került sor, húzta alá Aradszki András.

Az országos politikával kapcsolatban a tájékoztatón elhangzott, hogy minden korosztályban több a foglalkoztatott, egy év alatt 62 ezer fővel dolgoztak többen a május és július közötti időszakban, így a munkavállalók száma átlépte a 4,4 millió főt. Aradszki András kiemelte: a számok az egységes, stabil gazdaságot igazolják. Dinamikusan csökken az állástalanok száma is, Magyarország júniusban a negyedik legalacsonyabb munkanélküliségű ország volt az Európai Unióban.

Az NFM államtitkára érdi tájékoztatóján beszélt arról is, hogy bővül az elektromos autók vásárlásának támogatási köre és adminisztratív könnyítések is életbe lépnek a környezetbarát közlekedés ösztönzése érdekében. Az államtitkár az ELMŰ-ÉMÁSZ új, elektromos autókból álló flottájának átadása kapcsán említette meg, hogy jogi személyeknél 5-ről 35-re emelkedik a támogatható autók száma, a költségvetési intézményeknél pedig nem lesz felső határ. Az eddigi pályázókon túl ügyvédi irodák, egyéni ügyvédek is igénybe vehetik a támogatást – tette hozzá. Hozzátette, a kedvező üzemeltetési tapasztalatoknak köszönhetően bővül az állami elektromosautó-flotta, a beszerzéshez az önkormányzatok és az állami tulajdonú cégek is csatlakozhatnak. A kormány tervei szerint 80 kilométerenként épülnek nagy teljesítményű egyenáramú elektromos töltőállomások a fontosabb főútvonalak mentén és normál töltők a célállomásoknál, az önkormányzatok pedig 100 százalékos, vissza nem térítendő állami támogatással létesíthetnek új elektromos töltőállomásokat, így az ország teljesen átjárható lesz elektromos autókkal – mondta Aradszki András. Eddig 535 millió forint értékben 75 önkormányzat 443 töltőpontra vonatkozó pályázatát hagyták jóvá – közölte.

 

 

Címkék