Lakossági igény szerint újultak meg a buszmegállók városszerte

A város fejlesztése kapcsán az önkormányzat évente nagyon sok javaslatot kap az itt élőktől, hogy melyek azok a területek, amelyeken legközelebb javítani kéne. A városvezetés a beruházások során mindenkoron igyekszik figyelembe venni a lakosság igényeit, így volt ez akkor is, amikor legutóbbi buszmegállók fejlesztésére került sor. 

Hasonló tartalmaink:

Tavasz óta négy buszvárót újított fel az önkormányzat; ebből kettő lakossági visszajelzés nyomán, kettő pedig, a szolgáltató: Volánbusz Zrt. kérésére esett át rekonstrukción. Dr. Bács István alpolgármester elmondta, hogy kettő buszmegálló teljesen átépült, az egyik az Erika utcában, a másik a Rekettye utcánál. Az Erika utcai megállónál a városközpont felé teljes vasbeton alap került a buszok alá, mert már annyira meg volt süllyedve, hogy szinte használhatatlanná vált.

- A Rekettye utcai buszmegálló beruházás 6 millió forintba került, itt a szakemberek teljesen kicserélték az alapot, térköveztek, megoldották a vízelvezetést és szegélyeket is építettek a többi között – mutatott rá Dr. Bács István. Buszvárókat  is telepítettünk, összesen 5 millió forint értékben, ezeket a Rómer Flóris térnél mindkét irányban, a Muskátli utcánál mindkét irányba, az Aggteleki utcánál pedig a városközpont felé helyeztettük ki – mondta az alpolgármester.

Dr. Bács István elmondta még, hogy  térkővel burkolják; és új buszvárót építenek a Budai úton, ami a legforgalmasabb megálló Érden. Ezzel kapcsolatban nagyon sok visszajelzést kapott a polgármesteri hivatal és az alpolgármester is, hogy túl szűk a megállóban a gyalogosjárda és nagyon kényelmetlen mind a várakozók, mind a sétányon közlekedők számára az áthaladás.

A jövő terveivel kapcsolatban pedig megtudtuk, hogy az önkormányzat felújíttatná a Vadlúd utcai megállót, mert nagyon sok panasz érkezik rá, viszont a megálló területe állami tulajdonban van, így a város nem építkezhet rajta. Dr. Bács István elmondta, hogy reményei szerint amikor a Modern Városok Programból megépül a Vadlúd utcai csomópont, akkor a buszmegállót is helyrehozhatják.

Címkék