Inverse Everest

Inverse Everest címmel nyílt kiállítás a Magyar Földrajzi Múzeumban, az Érdi Napokon. A cím a világ legmagasabb csúcsára utal, fordított előjellel, a fotók ugyanis a Föld legmélyebb, szárazon is elérhető barlangjában készültek.

Hasonló tartalmaink:

Tavaly augusztusban négy magyar fiatal különleges küldetést vitt véghez: sikeresen lejutottak a grúziai Krubera-Voronya barlang 2080 méter mélyen található Game Over termébe. Ez a Föld legmélyebb, szárazon is elérhető barlangja. A fiatalok a National Geographic stábjával profi kép- és videódokumentációt készítettek a barlangról, elsőként a világon. Ezekből a fotókból nyílt kiállítás a Magyar Földrajzi Múzeumban, szeptember 5-én.

Az érdi tárlatmegnyitón Ambrus Gergely, az expedíció vezetője elmondta, hogy a Föld legmélyebb, szárazon is elérhető barlangjába eljutni minden barlangásznak álma, igazi kihívás. De ők nem pusztán egy teljesítménytúrának tekintették ezt az utat, hanem minőségi fotókon kívánták megörökíteni mindazt, amit a kilenc föld alatt töltött nap során láttak. Ezt a céljukat láthatóan elérték, hiszen ritkán látni ilyen minőségű barlangi fotográfiákat – nem véletlenül járja a kiállítás immár egy éve a miskolci Hermann Ottó Múzeum jóvoltából az országot.

A kiállítás szeptember 24-ig megtekinthető.

Címkék