Az anyatej ünnepe

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg az érdi védőnők a Városi Anyatejes Napot. A kismamákat, édesanyákat és gyermekeiket előadásokkal, bemutatókkal, ajándékokkal és frissítőkkel várták az anyatejes táplálás ünnepén, amin idén 170-en vettek részt.

Hasonló tartalmaink:

„Szoptatás – egy életre nyerhetsz vele!” ez volt a mottója az idei rendezvénynek, amelyet az Érd-Újváros Római Katolikus Plébánia Közösségi Házában rendeztek vasárnap délelőtt. Az előadásokra, bemutatókra 80 édesanya és gyermekeik (illetve apukák, nagyszülők) jöttek el.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A programban szerepelt élménybeszámoló, zenés foglalkozás, előadást hallgathattak meg a Dévény-tornáról, és az érdeklődők elsajátíthatták az újraélesztés fogásait is, illetve azt, hogyan lehet eltávolítani a légútba került idegen testet. Mint dr. Erdős–Nánási Anett mentőorvostól megtudtuk: a légútba került idegen test a leggyakoribb halálok a három év alatti gyerekek körében.

Az előadások mellett hordozókendő- és kismamadivat-bemutató, zenés foglalkozás, szoptatási élménybeszámolók várták az édesanyákat, kismamákat, akik megismerkedhettek különféle „babás” termékekkel is. A piciknek játszósarkot is kialakítottak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Érden az anyatejjel táplált babák aránya évek óta jobb az országos átlagnál: a legfrissebb adatok szerint az egyéves érdi gyermekek 64 százaléka három hónapos korig, 52 százaléka féléves korig kizárólag anyatejet kap. Jelentősen megnőtt a 12 hónapnál idősebb, még szoptatott babák aránya is, ami már 42 százalék. Ez az eredmény a mostanihoz hasonló rendezvényeknek, illetve a védőnők munkájának is köszönhető.

Címkék