Túl a harmincon…

Szokás szerint szeptember utolsó vasárnapján, az Autómentes Naphoz közeli napon, azaz idén szeptember 24-én immár harminckettedik alkalommal kerül megrendezésre az Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra.

Hasonló tartalmaink:

A hagyományokhoz híven az esemény délelőtt 10 órakor rajtol el három távon. A legrövidebb útvonal nyolc-tíz kilométer hosszú, az Ercsi út felé indul, a Judit utcán keresztül vezet az ófalusi gáthoz, ahonnan a Felső utcánál ér véget a szakasz. A harminc kilométeres távot választók számára csak egy pihenő lesz a Szabadság téren, mivel az aluljárón keresztül, a Thököly Imre utcától kanyarodik rá a tömeg a Munkácsy Mihály utcára, amely a Késmárki-Szendrői utcák útvonalán vezet végig. Aztán Parkvárosban a Sóskúti és Aszfaltozó utcák után következik a lejtmenet, a Törökbálinti útról a Felsővölgyi-Alsóvölgyi utcákon érkeznek a résztvevők Érdligetre, ahonnan a Balatoni és Budai úton végigmenve jut vissza a tömeg Érd főterére.

A tervek szerint idén másodszor rendezik meg a hatvan-nyolcvan kilométer hosszú Sólyom Lajos emlékkört a tavaly, a 29. Érd Körbe előtt néhány nappal tragikus hirtelenséggel elhunyt kerékpárszerelő emléke előtt tisztelegve.

Hallgassa meg az ÉrdFM101,3 interjúját Csengeri Attila főszervezővel:

Fotó: Érd Körbe Facebook-oldala

 

Címkék