Finn módszer Érden

Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Közrendvédelmi Osztály és a rendőrőrsök állományával hajtott végre úgynevezett finn módszeres ittasság-ellenőrzést a városban. Közel 180 autós szondáztattak meg az akció keretében.

Hasonló tartalmaink:

A finn módszer lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak, és a vezetőt alkoholszondás ellenőrzésnek vetik alá. Amennyiben a sofőr nem ittas, azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják, és eljárást kezdeményeznek vele szemben – mondta el az Érdi Televíziónak Kürti István alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

– Ezt a Finnországból származó ellenőrzési módot az EU most kezdi bevezetni. Lényege, hogy csak az ittasság szempontjából ellenőrizzük az autóvezetőket – hangsúlyozta Kürti István, hozzátéve: az ittas vezetők akár több százezer forintos büntetésre, és a járművezetéstől való eltiltásra számíthatnak.

A finn módszeres akció során összesen 178 járművezetőt ellenőriztek a rendőrök; az alkoholszonda egyetlen esetben sem mutatott pozitív értéket.

 

Címkék