Esőben is tekertek

Borús, esős időben rendezték meg a 32. Érd Körbe városkerülő kerékpáros túrát. A nem túl kegyes időjárási viszonyok miatt csupán nagyjából százan pattantak nyeregbe, hogy a tíz és a harminc kilométeres távok mellett a Sólyom Lajos emlékkör mentén megkerüljék Érdet.

Hasonló tartalmaink:

A tavaly őszi Érd Körbe az egyik legcsendesebb városkerülés volt, hiszen az esemény előtt néhány nappal hunyt el egy kerékpáros balesetben az esemény egyik alapító tagja, Sólyom Lajos, aki előtt a róla elnevezett hatvan kilométeres emlékkörrel is tisztelegtek a szervezők.

– Szervezőtársunkat és barátunkat veszítettük el. Most már egyre kevesebben tekerünk így végig. Tavaly januárban, egyik szervezőnk, Süle Zsolt kezdeményezésére elhatároztuk, hogy aki kerékpáros szempontból tesz a városért, annak egy díjat adjunk át. Úgy gondoltuk, ezt idén Lajosnak ajánlanánk – mondta Csengeri Attila, az Érd Körbe főszervezője. A díjat Sólyom Lajos két fia vette át.

Az esős, borongós, szeles időjárás lecsökkentette a résztvevők számát.

– Mi mindig is azt hirdettük, hogy télen, nyáron és minden időjárási körülmény között lehet kerékpározni. Egy tömegrendezvénynél nem lehet kiszámítani, hogy hányan vágnak neki a túrának. Most valóban jóval kevesebben vagyunk, mint ahányan szoktunk lenni. De nekünk az a célunk, hogy felhívjuk arra a figyelmet, hogy a réteges öltözködéssel, esőkabáttal bármikor lehet kerékpározni – tette hozzá.

A menet az Alsó utcán keresztül indult el, s jutott el az ófalusi gátig, ahonnan a Felső utcánál, a Szabadság téren pihentek meg a résztvevők, itt végeztek a tíz kilométeres kört választók, és a harminc kilométeres túra első pihenője is ez volt. De ez kellett is, hiszen a következő szakasz a Szabadság tértől Parkvárosig tartott, ahonnan aztán a Felsővölgyi és Alsóvölgyi utcákon át, a Balatoni úton keresztül érkezett vissza a főtérre a mezőny.

Az Érd Körbe Egyesület a tervek szerint decemberben ismét megszervezi a Mikulás-napi tekerést.

 Fotó: Boros Sándor

Címkék