Iskolagyűlésen mutatkozott be a Gárdonyi csapata

Elkezdődött a hajrá az idei érdi ifjúsági önkormányzati választáson. A jelöltek elsősorban a saját intézményük szavazataira számítanak, ezért fontosnak tartják, hogy diáktársaik a programjaikat és őket is jól ismerjék. A Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium jelöltjei hétfőn a saját iskolájuk tanulóiktól kértek bizalmat. 

Hasonló tartalmaink:

Pénteken ismét az urnák elé járulhatnak az Érden tanuló középiskolások, hogy a három helyi középiskola csapata közül kiválasszák a számukra legszimpatikusabbat. Az egyes iskolák, így például a Gárdonyi jelöltjei is, – a korábbi évekhez hasonlóan – már a tanév kezdetén elindították a maguk programjának a bemutatását, azaz a kampányt, de ha mégis maradt volna valaki, aki még nem hallott ezekről a tervekről, azok bepótolhatták a hiányosságaikat.

Pintérné Bernyó Piroska igazgatónő az iskola tanuló előtt ismertette a tényt, hogy a megválasztott diákoknak a következő egy évben is 10 millió forint áll majd a rendelkezésükre, hogy megvalósítsák az elképzeléseiket. A Gárdonyis tanulók most meghirdetett programja számos korábbi ügyet szeretne folytatni, de több olyan új ötletük is van, ami a remények szerint elnyeri majd a választók bizalmát.

Miként az már a 2015-ös alapításkor is megfogalmazódott, az ifjúsági önkormányzat intézményének nem csak a konkrét ügyek megoldása a célja, hanem az is, hogy közelebb hozzák a fiatalokhoz a politika és a közügyek világát. Lepp Tamás már a tavalyi testületnek is tagja volt így testközelből láthatta e szándék megvalósulását.

A 2017/2018-as érdi Ifjúsági önkormányzati választásokat szeptember 29-én tartják majd a város három középiskolájában.

Címkék