Kupa- és tornagyőztes baseballosok

Az Óbudai Baseball Arénában rendezték meg a 2017-es év Magyar Baseball Kupáját, mely az érdi majors csapat sikerével zárult, míg az U12-es egység Szerbiában lett tornagyőztes – számolt be közleményeiben a két tornáról a klub.

Hasonló tartalmaink:

Alig tért haza a horvátországi tornán ezüstérmes érdi majors baseball csapat, a következő hétvégén máris újabb nagy megmérettetés előtt állt, hiszen Óbudán tartották az idei Magyar Kupa-küzdelmeket. A finalista érdiek nem kezdték jól a házigazda elleni mérkőzést, de az első két inninget (játékrészt) követően az edzők (Terry Lingenhoel, Tóth Krisztián és Matolcsi Balázs) bátorítására és útmutatására a összerázódott a csapat, s megállíthatatlannak bizonyult. Védekezésben két inninget is nullára hoztak a vendégek, míg támadásban sorra hozták a pontokat.

Az óbudai együttes nagy ütésekkel, jó erővel és taktikával küzdött, de egy hazai hibát kihasználva az érdiek hazafutást (homerun) értek el, ez pedig növelte az érdi csapat lelkesedését, s nem hagyta elveszni a gyerekek erejét, így az érdiek 9–7-es végeredménnyel hódították el a Baseball Magyar Kupát.

A klub U12-es csapata pedig Szerbiában vett részt három ország öt csapatának rendezett nemzetközi tornán. Az egynapos viadalon minden együttes legalább négy mérkőzést vívott, kivéve a döntősök, akik ötöt. Ezen két csapat között voltak az érdiek is, hiszen az első négyet három győzelemmel és egy vereséggel teljesítették.

Az érdi csapat teljes erőbedobással – a fáradság ellenére – nagy előnyre tett szert, amit képesek voltak a mérkőzés végéig megtartani. Harkály Junior és Hellinger Erik hatalmas hazafutásokkal segítették a csapatot az első hely megszerzésében. A torna legértékesebb játékosa címet is az érdi csapat első számú ütője, Hellinger Márk érdemelte ki egy fantasztikus szerepléssel mind védő, mind ütő pozícióban.

A fiatal játékosok a torna folyamán barátságokat is kiépítettek a baseball nyelvét használva. Az Érdi Baseball Team Egyesület történelmében ez az első alkalom, hogy az U12-es korosztályban első helyezést értek el egy nemzetközi tornán.

A klub október 14-én és 15-én tartja szezonzáró tornáját az ófalusi, Mecset utcai pályán.

Címkék