Amerika a cél a lengyel tornán

Válogatott edzőtábornak adott otthont az Érd-ófalusi baseball pálya az elmúlt hét második felében. A 12 év alatti utánpótlás keret a lengyelországi Little League tornára készült.

Hasonló tartalmaink:

Már egy hónapja sincs a magyar csapatnak az év egyik legfontosabb erőfelmérőjéig. A lengyelországi Kutnoban rendezik július 10-17. között a 12 év alatti baseballozók európai és egyben afrikai kvalifikációs tornáját. A tét nem kicsi: a győztes ott lehet az Amerikai Egyesült Államokban tartandó korosztályos világbajnokságon. A válogatott gőzerővel készül a versenyre, amelyen Tóth Krisztián edző szerint idén megszorongathatják a kontinens legjobbjait.

– Nagyon jó kis csapatunk van, az egyéni képességek alapján akár a liga top 5 nemzete közé is kerülhetünk. Remekül dobnak a srácok és gyorsak is. Elmondhatom, hogy jól sikerült a felkészülésünk eddigi szakasza, ezért joggal bizakodhatunk előzetesen a eredményes szereplésben ‒ nyilatkozta az érdi klub trénere.

A tizenkét fős nemzeti együttesnek nyolc érdi tagja van, tehát nagyban a helyi sportolókon múlik majd a nemzeti csapat eredményessége. Köztük van Hellinger Márk, aki szerint sokat tanultak és fejlődtek az összetartás alkalmával. Az Érdi Baseball és Softball Club másik játékosa, Apáti Deli Mátyás a csapategységben látja a legfőbb erényét az U12-es válogatottnak.

Hazánk nem először vesz részt a selejtezőtornán, öt éve rendszeresen visszajár a gárda Lengyelországba. Az érdi egyesület sportolói a Little League nemzetközi viadalt is beleszámítva sűrű program elé néznek: két játékos a budapesti rendezésű utánpótlás Európa-bajnokságra kapott meghívót, amely a hétvégén rajtol az óbudai baseball klub pályáján. Ezen kívül a női, vagyis a softball szakág is rangos nemzetközi eseményre készül, így elmondható, hogy ez a nyár sem a pihenésről szól az amerikai sportág honi képviselőinek.

Címkék