Az időseket köszöntötték

Nótacsokorral és virággal ünnepelték a nyugdíjasokat péntek délután a Szepes Gyula Művelődési Központban, az idősek világnapja alkalmából. Az ünnepségen dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő is köszöntötte az időseket.

Hasonló tartalmaink:

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: megbecsülni az időseket és gondoskodni róluk a társadalom és a kormány erkölcsi kötelessége is, és nem térhet vissza az a politika, amely ezt az erkölcsi kötelességet elmulasztotta, és amely az időseket létbizonytalanságba taszította. Mint mondta, a kormány a válság idején is megőrizte a nyugdíjak vásárlóértékét és növelte annak összegét, és több alkalommal infláció feletti nyugdíjemelést hajtott végre. Az idősek megélhetésén könnyített a rezsicsökkentés, és a gondoskodás része az is, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek.

Aradszki András kitért arra, hogy a négy éve életbe léptetett büntető törvénykönyv minősített esetté tette az idősek sérelmére elkövetett rablást, bántalmazást, sikkasztást és csalást, és szót ejtett az egészségügyi fejlesztésekről is. Mint mondta, a kormány betartja a 2010-ben tett vállalását, megőrzik a nyugdíjak reálértékét, és ebben az évben nyugdíjprémium kifizetésére is sor kerülhet, amennyiben a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot és az államháztartás tárgyévi egyensúlya is teljesül. Idén 24 milliárd, jövőre 32 milliárd forintot fordítanak erre a célra.

Az országgyűlési képviselő a nyugdíjasokat érintő érdi fejlesztésekről, többek között az új szociális gondozó központról, a városban felújított háziorvosi rendelőkről is szólt, végezetül kifejezte megbecsülését az idősek, és életadó szeretetük, tapasztalatuk, bölcsességük iránt.

A Szepes Gyula Művelődési Központ évtizedek óta megrendezi ünnepségét az idősek világnapjához kapcsolódva. Idén is megtelt a nézőtér az idősekkel – mellettük jelen voltak a város vezetői, képviselői, és az idősügyi tanács vezetői és tagjai is. Az idei műsorban Madarász Katalin és Tarnai Kiss László lépett fel; nótacsokorral örvendeztették meg a jelenlévőket, akiket az idősügyi tanács is felköszöntött egy-egy szál virággal.

Fotó: Boros Sándor

Címkék