Szombaton Élő Rózsafüzér Zarándoklat Érd Körül

Mint az utóbbi esztendőkben minden ősszel, idén is zarándoklatra készülnek az érdi és a térségben élő katolikusok, akik örömmel várják a hozzájuk szívesen csatlakozó egyéb felekezethez tartozó keresztényeket is. Az idei Élő Rózsafűzér Zarándoklat Érd Körül elnevezésű rendezvényt október 7-én, szombaton tartják meg városunkban.

Hasonló tartalmaink:

A zarándoklat tavaly az irgalom jegyében került megrendezésre, idén a Mária-jelenésekről emlékeznek meg a városért, az érdi családokért, és a környező településekért zarándoklók.

A séta teljes hossza 17 kilométer, de akár rövidebb szakaszokat is meg lehet tenni. Az Élő Rózsafűzér Zarándoklat Érd Körül (ÉRZÉK) résztvevői reggel fél nyolckor gyülekeznek a Parkvárosi LEA Otthon előtt, majd innen elindulva együtt érkeznek első állomáshelyükre, a Bem téri katolikus templomhoz. A rövid pihenőt követően már két ágon folytatják tovább útjukat, mígnem délután az Újvárosi Jézus Szíve templomban újra egyesül a két irányból érkező csapat. Az egyik ág Teréz Anya Nővéreinek templomát érintve, a Fundoklia és Tusculanum felé tart, a másik ág pedig a Regina Mundi ciszterci apátság irányába veszi útját és Potástelepen meg Érdligeten áthaladva érkezik az Alsó utcai Újvárosi templomhoz. A zarándoklat során több állomáson, a helyi templomokban elmélkedéssel, igehirdetést meghallgatva tartanak pihenőt a séta résztvevői. A Jézus Szíve templomból azonban már ismét együtt indulnak tovább az Óvárosi Szent Mihály katolikus templom felé, ahol a hagyományokhoz híven, ezúttal is Spányi Antal megyéspüspök tart szentmisét, majd ezt követően agapéra is várják a résztvevőket.

A Volánbusz „Rózsafűzér Zarándoklat” felirattal külön járatot indít reggel és este Óvárosból Parkvárosba. A busz minden útjába eső megállóhelyen megáll.

(Érdi Újság)

Címkék