A zarándoklat igazi célja, hogy úton legyünk

Hétvégén ismét megtartották az úgynevezett “Élő Rózsafüzér zarándoklatot” az érdi katolikus gyülekezetek szervezésében. Az egész napos zarándoklaton résztvevők Érdért és a környező településekért, valamint a lakosokért imádkoztak.

Hasonló tartalmaink:

Érd katolikus közösségei a zarándoklaton összefogva a városért imádkoztak. Ezt a közös imádságot a hívők ilyenkor nem egy templomban összegyűlve, hanem a várost két ágra szakadva, mintegy átkarolva járják végig, mint a rózsafüzér. Minden templomnál megállva imádkoztak a jószándékú emberekért, akik itt élnek, hogy mindannyian boldogságra találjanak.

Maga a kezdeményezés jóval túlmutat a város és az ország határain, Bécsben volt először Élő Rózsafüzér Zarándoklat úgy három évtizede. Az érdi katolikus közösség hét éve vette át és azóta minden évben megtartják a városban.

A parkvárosi Lea Otthontól indultak a zarándokok, majd a Bem térnél váltak szét és két útvonalon folytatták a gyaloglást. Az idei zarándoklat a Ferenc pápa által meghirdetett irgalmasság évéhez, illetve a Marianum Iskola 25 éves jubileumához kapcsolódott. Többek között ezért is érezték sokan fontosnak, hogy részesei legyenek az eseménynek.

vlcsnap-2016-10-04-18h58m29s113

A zarándokhelyre, az ófalusi Szent Mihály-templomba érkeztek a hívők, szimbolizálva, hogy a földi élet maga az út, amely elvezet a mennyországba.

Címkék